Nieuws

31.07.2022

JV Nintai huldigt jubilaris

Op zaterdag 16 Juli zijn de onderlinge wedstrijden gehouden bij judovereniging Nintai.
Om 13.00 uur verzamelden de judoka’s zich op de mat. Nadat iedereen aan de rand van de tatami zat werd eerst stil gestaan bij het jubileum van Sensei Klaas Bakker. Hij heeft zich 40 jaar ingezet voor de judovereniging, zowel op bestuurlijk als organisatorisch gebied en natuurlijk niet te vergeten: zijn inzet op de mat als trainer. Tevens heeft hij velen enthousiast gemaakt om de opleiding als judoleraar of scheidsrechter te volgen en beoordelen.
Tot slot zijn er door zijn trainingen vele tientallen mensen opgeleid tot zwarte band, eerste Dan en hoger. Klaas examineert bij de Dan-graden JBN ZN en heeft meerdere keren een bestuursfunctie vervuld. Het is onmogelijk om alles te benoemen van alles wat hij voor Nintai en de judosport gedaan heeft.
Er werd hem een cadeau aangeboden om stil te staan bij zijn actieve Nintai-verleden, ze hopen nog een lange tijd te mogen genieten van alles wat hij voor de club doet.

Na de huldiging werden de judoka’s ingedeeld in teams en wat is er hard gestreden, met mooie wedstrijden. Een compliment voor de aanwezige judoka’s.
Moe, maar voldaan werd deze mooie judomiddag rond 16.00 uur afgesloten.
Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage.

trainer-klaas-bakker-261x300.jpg

Admin - 21:12 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

Ouders trainen mee bij JV Nintai

Zaterdag 2 juli stond in het teken van een ouder-kind les bij judovereniging Nintai.

Al om 8.00 uur waren de ouders van de kleinste judoka’s aanwezig om samen met hun kind deze speciale les te volgen. Met judo gerelateerd spel en verschillende stoeivormen werd er samen veel plezier gemaakt en konden de ouders zelf ervaren wat judo inhoudt.
Judo staat voor ‘de zachte weg’. Ouder en kind leerden eerst elkaar om te duwen, rollen, vasthouden en daarna kwam het echte stoeiwerk aan bod. Dit allemaal zonder elkaar pijn te doen! 

Het tweede uur kwamen de grotere judoka’s op de mat. Zij hadden ook allemaal een ouder bij zich om samen mee te judoën. Het was gezellig druk in deze groep. Eerst werden er judotechnieken geoefend, zoals judorollen en verschillende valtechnieken, waarna de kinderen flink konden stoeien met hun ouders. Heel belangrijk hierbij was de verbinding, ouders die zelf konden ervaren waar hun kind van geniet binnen de judosport.
Het was een zeer geslaagde ochtend met heel veel judo plezier!

Zaterdag 9 juli, om 15.00 uur, staat er een sponsorloop op het programma en zaterdag 16 juli zullen onze judoka’s strijden tijdens de onderlinge wedstrijden in onze dojo. Alle info is verder te vinden op onze nieuwe website en we zijn te volgen op sociale media. 
 
Ouder en kind.jpgSamen luisteren naar de uitleg.jpg

Admin - 14:17 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

30.06.2022

Examens judovereniging Nintai een groot succes!

Na maanden trainen was het dan eindelijk weer zo ver. Afgelopen zaterdag waren de examens judo een feit.

Voor we met de examengroep begonnen waren eerst de jongste telgen van JV Nintai om 8.15 uur op de judomat aan het trainen. Bij JV Nintai is judo mogelijk vanaf 3 jaar. Onder het mom van stoeien en spelen worden deze kinderen de eerste judotechnieken geleerd, net als het juist rollen en vallen.

Om 9.00 uur mochten de oudere judoka’s de mat op. Sommigen waren wat zenuwachtig, omdat het de eerste keer was dat ze een examen judo deden. Voor de meer ervaren judoka’s was het een mooi meetmoment om hun vorderingen te laten zien. Het was warm en veel kinderen hadden rode gezichtjes tijdens het tonen van de worpen en de grondtechnieken. Bij al onze judoka’s verliep het soepel en correct.

Zeer tevreden reikte Sensei Charlotte de nieuwe gradaties toe aan de judoka’s. Voor iedereen was er een kort praatje, waarin werd beargumenteerd waar het behaalde resultaat vandaan kwam. Trots verlieten de judoka’s de dojo, samen met hun ouders en andere aanwezigen. Het was gezellig om, met publiek op de tribune, het examen af te kunnen nemen.

Als je geïnteresseerd bent in judo, dan mag je tijdens onze lessen altijd een kijkje komen nemen in de dojo. Neem hiervoor contact op via de website.

Examens juni 2022.jpg

Admin - 16:25 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

06.06.2022

ALV Judovereniging Nintai

Woensdag 2 Maart 2022 stond de algemene leden vergadering op de planning en omdat de coronamaatregelen kort daarvoor waren aangepast, konden we na lange tijd weer samen komen in de kantine van de dojo.

Het was goed om te zien, dat er een grote opkomst was. Nintai heeft het als vereniging in coronatijd moeilijk gehad en de handen worden ineen geslagen om de vereniging weer een positieve blik vooruit te geven. Er is een nieuw bestuur gekozen, die vanaf nu het maximum van 9 personen telt. Iedereen heeft zijn eigen, sterke takengebied en we hopen samen met de hulp van andere ouders verschillende werkgroepen op te richten. Op deze wijze kan iedereen helpen met de kracht die hij heeft.

Admin - 10:11 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

Judoka’s Nintai knallen op Hajimé

Gespannen koppies, volledige concentratie en vele mooie wedstrijden voor onze judoka’s tijdens de Hajimé in Waalwijk.
Zaterdagmiddag was het maandelijkse Hajimé toernooi in Waalwijk. Dit is een onderling judotoernooitje, waar jonge judoka’s op een leuke en gezellige manier bekend worden met de judoregels en het judospel. Behaalde punten worden steeds opgeteld, waarmee er vaantjes, medailles en bekers gewonnen kunnen worden.
In de eerste groep waren het Aybars, Mirthe en Thijs die de strijd aan gingen met hun tegenstanders. Voor alle drie waren er gelijke tegenstanders en waren er mooie wedstrijden te zien. Aybars haalde de 120 punten en hiermee zijn groene vaantje!
Hierna was de tweede groep aan de beurt. Finn had vier pittige tegenstanders, maar wist toch één partij zeer mooi te winnen. Ine gaf zich zomaar niet gewonnen en had een paar mooie, lange partijen. Mick wist bijna al zijn wedstrijden te winnen en mocht zijn zwarte vaantje in ontvangst nemen bij zijn behaalde 240 punten. Drie rode, vermoeide, maar tevreden koppies zaten na de prijsuitreiking in de auto naar huis.
Op 21 Mei staat de volgende Hajimé gepland en gaan we er samen weer een gezellige, sportieve en leerzame middag van maken.

Ine, Mick en Finn.jpgMyrthe en Aybars.jpg

Admin - 10:09 | Een opmerking toevoegen