Nieuws

30.01.2024

Band- en slipexamens januari 2024

Al onze judoka’s hebben vorige week hun band- of slipexamen gedaan en wat hebben ze hun best gedaan.
Iedereen heeft zijn volgende slip of band dik verdiend! We zijn onwijs trots op hen allemaal!
Examens jan 2024.jpg

Admin - 16:35 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

22.01.2024

Judoka’s Nintai knallen tijdens Langstraat Toernooi

Sommigen waren voor de eerste keer op een echt toernooi, anderen hadden al wat meer ervaring, maar al onze judoka’s hebben genoten op de mat en hebben laten zien wat ze in hun mars hebben.
 
Zondag 21 januari was Judovereniging Nintai met een grote groep enthousiaste judoka’s aanwezig op het Langstraat Toernooi in Kaatsheuvel. Voor sommigen was dit hun eerste ervaring met een echte wedstrijd, extra spannend dus!
Seth, Jip en Liz mochten al vroeg het spits afbijten. Ondanks wat gezonde spanning (ook bij de aanwezige ouders) werden er mooie wedstrijden gedraaid. Jip en Liz moesten even wennen, maar lieten op de mat al verschillende technieken zien die zij hebben geleerd tijdens de lessen en mochten na afloop dan ook een mooie medaille in ontvangst nemen. Seth verraste iedereen. Na een periode van afwezigheid wist hij zijn draai in de wedstrijden snel terug te vinden en behaalde hij een mooie derde plaats!
Vervolgens waren Ties, Jack en Sam aan de beurt om hun technieken in de praktijk te brengen. Jack wist zelfs iedereen te verbazen door de ene na de andere wedstrijd te winnen, wat hem een dik verdiende derde plaats opleverde. Ook Ties en Sam hebben sterke wedstrijden laten zien en mochten een mooie medaille in ontvangst nemen.
In de middag was het de beurt aan David, Navan, Justin en Katí. David was zichtbaar gespannen en moest even wennen aan dit wedstrijdritme. Bij Navan verliep de middag erg succesvol, na een aantal mooie wedstrijden wist hij zelfs de tweede prijs te bemachtigen! Justin heeft alles gegeven wat hij in huis had, maar dat was net niet voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Katí zat ingedeeld in een zware poule met fanatieke tegenstanders, maar verraste de coaches door heel mooi technisch judo te laten zien. Wij zijn trots op jullie prestaties!
Michelle en Lars bedankt voor de hulp en begeleiding langs de mat. Volgende week zullen een aantal van  onze judoka’s gaan knallen tijdens het Kruikentoernooi in Tilburg.
 
Langstraattoernooi 2024 Seth 3e plaats.jpgLangstraattoernooi 2024 Navan 2e plaats.jpg

Admin - 18:22 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

25.10.2023

Herfsttoernooi Judovereniging Nintai is groot succes!

Drukte, gezelligheid en sportiviteit dit weekend in onze dojo aan de Meidoornstraat in Raamsdonksveer tijdens het, door ons georganiseerde, Herfsttoernooi.

Zondag 1 oktober vond het Herfsttoernooi van Judovereniging Nintai plaats. Dit toernooi, bedoeld voor judoka’s met weinig of geen wedstrijdervaring, werd voor de tweede keer in deze opzet georganiseerd. Een gezellig en sportief samenkomen van verschillende verenigingen uit de omgeving, waar ook ervaringen en kennis met elkaar gedeeld werden.
In juli werd de uitnodiging naar de verschillende verenigingen en onze eigen leden verstuurd. Al snel vielen de eerste inschrijvingen binnen en na de vakantie volgden er meer. Prijzen werden besteld en de trainers gemobiliseerd. Ook de scheidsrechters, schrijvers en klokkers werden gevraagd. In de laatste week werd de tribune gereed gemaakt en onze kantinedames stonden deze dag klaar om voor de innerlijke mens van onze vrijwilligers en bezoekers te zorgen.
De ruim 80 judoka’s, tussen 5 en 16 jaar, werden in twee groepen verdeeld. Vooraf werden er 21 poules gemaakt, waarbij werd gelet op leeftijd en gewicht.
Na het weegmoment werden, om 11.00 uur, de judoka’s van de eerste groep op de mat geroepen. Enkelen wat zenuwachtig, anderen al wat meer zelfverzekerd, maar vooral met heel veel zin om de strijd aan te gaan. Er waren hele mooie partijen en dat was vaak genieten voor de vele toeschouwers. Het was mooi om te zien, dat er alleen op een sportieve manier werd aangemoedigd. Na afloop van de wedstrijden was er voor alle judoka’s een beker of medaille. Allemaal dik verdiend!
Rond 14.30 uur waren de oudere judoka’s aan de beurt. Met zichtbaar iets meer ervaring zagen we de mooiste worpen voorbij komen. Ook zij streden vol overgave voor de prijzen die er te verdienen waren. Nadat alle partijen waren beslist werden de punten opgeteld en kregen ook zij allemaal een mooie prijs uitgereikt.
Onze eigen judoka’s hebben allemaal hard gestreden voor de winst en hebben zeer mooie resultaten behaald. In de eerste groep was er een vierde plaats voor James, Vik en Elyza. Brons was er voor Emily, Britt, Dominik en Ties. Een zilveren medaille voor Sam, Robin en Justin en de eerste prijs voor Daan, Katí, Navan, Kik en Ayden.
In de tweede groep was er een bronzen medaille voor Chelsea en Tieron. Zilver was er voor Finn. Op de eerste plaats in hun poule eindigden Kim en Jelte. Zij wonnen een mooie beker!
De organisatie bedankt nogmaals alle vrijwilligers die er mede voor gezorgd hebben, dat dit Herfsttoernooi een groot succes is geworden. Wij kijken wederom terug op een zeer mooi en sportief toernooi. We kijken alweer uit naar de volgende!
Herfsttoernooi 2023 groep 1.jpgHerfsttoernooi 2023 groep 2.jpgHerfsttoernooi 2023 .jpg

Admin - 16:51 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

04.10.2023

Glow Golf met de pubers!

Vrijdag 22 september zijn we met onze pubers een potje Glow Golf gaan spelen bij het Bourgondisch Hof in Waalwijk.
Vooraf waren er een aantal al overtuigd van de overwinning, maar de concurrentie was groot!
Finn eindigde op een derde plaats, Jelte werd tweede en Artur eindigde ruim op de eerste plaats!
Een gezellige avond met een gezellige club! 
Glow Golf1 2023.jpgGlow Golf3 2023.jpgGlow Golf2 2023.jpg

Admin - 10:30 | Een opmerking toevoegen

27.09.2023

Top Veerse Dag voor Judovereniging Nintai

Op zaterdag 16 september waren we met Judovereniging Nintai aanwezig op de Veerse Dag.
We hadden een mooie plek toegewezen gekregen en al vroeg werden de matten op hun plek gelegd.
Veel van onze judoka’s kwamen deze dag helpen om iedereen die langs kwam te laten zien wat judo is.
Er werden verschillende spellen gedaan en de kinderen die wilden, kregen een judojas aan en mochten lekker meedoen.
Vele blije gezichten waren er te zien op onze judomatten! Alle kinderen die op de mat kwamen mochten ‘judoband trekken’ en vonden daar een flyer voor gratis proeflessen bij onze vereniging. We hebben heel veel mensen rondom onze judomatten mogen verwelkomen en de eerste inschrijvingen van nieuwe leden zijn al binnen! 
Iedereen onwijs bedankt voor zijn/haar inzet, met zijn allen hebben we er een zeer geslaagde dag van gemaakt!
Veerse Dag 2023-1.jpgVeerse Dag 2023-2.jpgVeerse Dag 2023-3.jpgVeerse Dag 2023-4.jpg

Admin - 15:33 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen