Kruikentoernooi in Tilburg

Op zondag 2 februari stond het Kruikentoernooi in Tilburg op de agenda voor de wedstrijdjudoka’s van Judovereniging Nintai.

Gabriella mocht de spits afbijten, na zaterdag nog gestreden te hebben in Rotterdam mocht ze nu haar technieken laten zien in Tilburg. Ze zat in een mooie gelijkwaardige poule en wist van de 3 wedstrijden er 1 te winnen, alle anderen werden helaas in haar nadeel besloten op scheidsrechter beslissing. Met de griep nog in het lichaam was dit een heel leerzaam weekend.

Hierna was het de beurt aan Chloe en Maaike die onverwachts ineens bij elkaar in dezelfde poule zaten. Maaike kreeg vlak voor de wedstrijden nog even wat laatste tips van de coach en liet mooi judo zien om zodoende de 3de prijs in ontvangst te mogen nemen. “Collega” Chloe mocht op de hoogste trede verschijnen. Blaze liet zich weer van zijn sterkste kant zien maar zat in een hele zware poule met jongens die ouder, groter en een band of 2 hoger waren. Hij heeft tot het einde hard geknokt maar de winst laat nog even op zich wachten. Dit gaat ongetwijfeld goed komen met zijn winnaarsmentaliteit! Marit had helaas maar 1 tegenstander en moest hierdoor noodgedwongen 3 keer tegen dezelfde, naast de mat was het erg gezellig met haar 4kg zwaardere tegenstandster, maar op de mat ging het er heel anders aan toe. Na 3 lange partijen moest Marit haar meerdere herkennen. Hierna was het direct weer gezelligheid en feest voor de dames. Lotte heeft zonder veel problemen maar liefst 3x gewonnen met schitterende ippons en is daarmee eerste geworden. Mick en Ivo waren in het middagprogramma aan de beurt. Ivo had drie mooie wedstrijden en wist zich goed te verdedigen maar helaas was dit niet voldoende voor de winst. Ondanks het verlies blijft Ivo altijd lachen! Mick had niet zijn dag, het zat allemaal even niet mee en wist hierdoor de winst niet naar zich toe te trekken. Cas en Sven mochten de dag afsluiten als junioren. Cas begon zijn wedstrijd gecontroleerd en ontspannen en won deze overtuigend, hierna volgde nog 3 mooie overwinningen. Nog even raakte Cas van slag door een ongecontroleerde en niet correct uitgevoerde wurging door zijn tegenstanders welke niet bestraft werd door de scheidsrechter, waardoor hij zijn laatste partij niet won. Sven zat in een poule van 3, waarbij was besloten de heren 2x tegen elkaar te laten uitkomen. Dit bleek een ware uitputtingsslag te worden maar Sven wist zich goed staande te houden. Helaas waren deze bruine banders net iets te sterk, maar kon Sven wel verdient zijn 3de prijs ophalen. Helaas waren Lars, Vayenne en Artur afwezig door de griep, hopelijk zijn we ze weer snel fit om op de Tatami verschijnen. Het was zoals altijd een erg leuke en goed georganiseerde dag op het Kruikentoernooi in Tilburg, en we kijken al weer uit naar volgende week zondag wanneer de JV Nintai te gast is op het Sprokkel toernooi in Rijen.