Mirthe en Lotte winnen het schitterende roze judopak bij de Deborah Gravenstijn Classic

Op zaterdag 1 februari verzamelden de 4 en 5 jarige meiden van Nintai zich om 08.00 bij de eigen club om onder leiding van coach Lotte richting Rotterdam te gaan voor het spectaculaire Deborah Gravenstijn toernooi. Dit toernooi is alleen voor meiden. Alle deelneemsters kregen een roze judoband en de poulewinnares kon een roze judopak winnen. Aangekomen in sportcentrum De Wilgenring werden de roze banden en het Nintai bord voor de vlaggenparade opgehaald. Mirthe, Blythe, Kay en Maud waren de eerste van Nintai die hun krachten mochten laten zien. Na een geweldige warming up, onder begeleiding van Deborah, voorzien van muziek, valbreken en stoeivormen waren de judoka’s klaar om naar hun eigen mat te gaan. Mirthe beet het spits af en liet prachtige worpen zien. De ene na de andere ippon. Ze wist eerste te worden en won hierdoor het roze judopak. Blythe had ook super krachten. Zij wist een aantal wedstrijdjes te winnen. Maud vond het een erg groot toernooi en keek haar ogen uit. Met een glimlach ging zij de mat op, judode met een glimlach en ging er weer vanaf met een glimlach. Kay heeft ook een aantal partijtjes gewonnen. Goed gedaan toppers!

In de middag was het de beurt aan Lotte, Marit, Ine, Gabriella en Vayenne. Lotte krijgt superkrachten als haar coach met koekjes begint te strooien, dat gaat inmiddels al een aantal toernooien zo. Vandaag stond er een roze koek op het spel. Wat heeft Lotte weer gas staan geven! Je ziet haar met de week groeien. De ene naar de andere ippon! Ook Lotte werd eerste en ging naar huis met het roze judopak!
Marit was na een aantal weken vandaag weer de oude Marit. Haar op haar tanden en gaan! Wat een topper. Helaas verloor zij in de finale voor het roze judopak (Gelukkig is Marit meer van de blauwe pakken. Ze had dit pak dan ook verkocht. Stoere meid!) Ine was vandaag voor het eerst met de stoere wedstrijdgroep meiden mee. Ze werd meteen opgenomen en wat heeft ze genoten! Hoe vrolijk Ine buiten de mat is, hoe sterk en geconcentreerd ze op de mat is. Ze heeft super geluisterd naar wat ze moest doen! Wat een topper ben jij Ine. Gabriella begon verdrietig maar door een peptalk van haar coach ging ze door. Vayenne was de pechvogel van de dag. Van de week op de training alleen gekeken omdat ze ziek was en hoge koorts had. Toch wilde ze perse kijken en op het toernooi lekker meedoen. Na 2 wedstrijden zat ze ziek bij haar coach op schoot en is ze lekker naar huis gegaan om daar haar bed in te kruipen. Beterschap Vayenne!

Na deze toppers was het nog de beurt aan Joy Krijgsman. Ook Joy had nog nooit aan een groot toernooi meegedaan. Ze stond daar toch maar mooi. Wat stoer dat jij dit hebt gedaan Joy!

Wij kijken terug op een zeer gezellige geslaagde dag. Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij!1