Nintai judoka’s actief op Hajime toernooi in eigen dojo

Zaterdag 23 maart werden in de dojo van Judo Vereniging Nintai uit Raamsdonksveer de maandelijks terugkerende wedstrijden voor beginnend wedstrijdjudoka’s, genaamd Hajime (beginnen) gehouden. Bij deze wedstrijden wordt er gestreden om punten, waarbij men bij elke 40 punten een nieuwe vaan verdient.

Er werd begonnen met de kinderen van 5 t/m 8 jaar. Voor Nintai werd meegedaan door Thijs Meijer, Blaze Leenaars , Lotte van Dun, Seth Voermans, Mick Broer, Gabriëlla Westerduin, Rody van der Velden, Simon van Kuijk, Ivo van de Vleuten en Marit van den Broek. Door alle kinderen zijn weer de nodige punten verzameld, waardoor zij in aanmerking kwamen voor een volgende vaan. Een gele vaan was er voor Lotte, een groene voor Gabriëlla en Mick en tenslotte een blauwe vaan voor Ivo. Mooie resultaten na mooie partijen judo.

Om vier uur was het de beurt aan de kinderen van 9 jaar en ouder. Daarbij kwamen voor Nintai Lars van Dun, Maaike Ligtvoet, Justin van der Vleuten, Quinte Deckers, Thieme Vermeulen en Artur Kanters uit. Bij deze judoka’s zie je duidelijk dat er al meer techniek aan te pas komt. De heup- en beenworpen vlogen je om de oren. Soms zagen we zelfs al een offerworp voorbij komen. Dank aan deze judoka’s voor de spannende partijen. Ook in deze groep heeft iedereen punten behaald. Ivo en Artur wisten zelfs voldoende punten te verzamelen om de zilveren medaille te verdienen.

Na een hele geslaagde middag kijken we al weer uit naar de volgende Hajime dat gehouden wordt in Waalwijk.