Chloë Deckers behaalt de zilveren medaille op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen judo

Zondag 17 maart werden in Gilze de Zuid Nederlandse kampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder de 15 jaar georganiseerd. De judoka’s die zich weten te plaatsen bij de eerste 4 in hun categorie, mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen die georganiseerd worden in het Groningse Leek op zaterdag 6 april.

In de ochtend waren er 4 meiden van Judo Vereniging Nintai die mee gingen doen. Maaike Ligtvoet, Michelle Wong en Quinte Deckers deden mee in de categorie -44 kg. Alle 3 hebben ze heel goed staan judoën, maar kwamen in deze categorie nog net iets te kort om in de prijzen te vallen. Bij Chloë Deckers ging het beter in haar categorie -52 kg. In haar eerste partij tegen Rachael Laarackers kreeg ze een kleine straf tegen, maar net voor het einde van de wedstrijd wist ze een ippon (vol punt) te scoren. Ook in haar tweede wedstrijd tegen Niki Bruinsma scoorde ze het volle punt. Door dit resultaat stond ze in de finale tegen de sterke Semena Trimbach. Semena wist na een mooie schouderworp de partij in haar voordeel te beslissen. Chloë was zeer tevreden met de zilveren medaille en een plaats op de Nederlandse Kampioenschappen.

In de middag was het de beurt aan de jongens Cas van Elzelingen en Daan Cheizoo. Beide judoka’s, nog maar kort in deze leeftijdscategorie, waren ingedeeld in de categorie -42 kg.

Cas was de eerste partij vrij geloot, maar kreeg daarna 2 sterke tegenstanders, waar hij nog niet van wist te winnen. Daan won zijn eerste wedstrijd met een mooie schouderworp. De 2 daar opvolgende partijen gingen wat lastiger en werden verloren met een houdgreep. Terugkijkend, een leerzame dag voor de Nintai judoka’s en een schitterend resultaat voor Chloë. Succes straks op de Nederlandse kampioenschappen!