Onderlinge wedstrijden

Bij Judo Vereniging Nintai nemen niet alle judoka’s deel wedstrijden via de JBN (Judo Bond Nederland). Een grote groep kinderen willen wel graag judoën, maar blijft dit liever op recreantenniveau doen. Voor deze groep organiseren we een aantal keer per jaar de zogeheten onderlinge wedstrijden.

Vorige week was het zover. De recreanten mochten weer lekker aan de bak tegen elkaar in onze recent geopende dojo aan de Meidoornstraat in Raamsdonksveer. En jeetje wat hebben wij met grote ogen gekeken. Er zijn veel mooie wedstrijden gejudood. Wat een plezier zag je op de mat! Deze middag waren er dan ook geen winnaars. Er waren immers ook geen verliezers. Het plezier in de judo sport stond voorop.

Dit hadden de kinderen alleen nooit kunnen doen zonder de hulp van anderen. Voor het eerst hebben we een aantal kinderen uit wedstrijdgroep gevraagd om te komen helpen. Dit was niet alleen een leermoment voor de recreanten, maar een mooi leermoment voor alle jeugd om te leren leiden en samen te werken. Ze hebben de taken als scheidsrechter, klokker en tafelaar heel erg goed uitgevoerd. Het was een feestje om te zien hoe de jonge scheidsrechters de kinderen hielpen als het niet lukte. Hoe de tafelaars elkaar hielpen als ze iets miste. Echt….een super compliment vanuit Nintai naar deze jeugd! We hadden al vertrouwen in jullie, maar het ging boven verwachting goed.

We kijken uit naar de eerst volgende ronde van de onderlinge wedstrijden bij Judo Vereniging Nintai.