Vayenne van Dortmont kampioen sprokkeltoernooi

Op zondag 10 februari vertrok Judo Vereniging Nintai naar het internationaal judotoernooi in Rijen. Daan Cheizoo, Cas v. Elzelingen en Sven Tuerlings begonnen de dag. Daan en Cas zaten bij elkaar in de poule en hebben prachtige partijen gedraaid met hier en daar winst. Sven had het zwaar vandaag, maar had het reuze naar zijn zin.

Hierna was het de beurt aan Vayenne v. Dortmont, Gabriella Westerduin, Mick Broer, Bastiaan Fonterosa, Marit v/d Broek en Lotte van Dun. Hier zaten onze podiumtijgers bij van vandaag. Vayenne wist alle partijen te winnen met vol ippon en werd kampioen! Gabriella zat in dezelfde poule en wist er één te winnen. Mick en Bastiaan zaten bij elkaar in de poule. Mick heeft vandaag laten zien waar we een jaar lang voor getraind hebben. Buiten de mat ben je vriendjes met elkaar en op de mat ga je knallen. Dit deed Mick ook zeker. Hij wist 4 partijen te winnen met ippon en 1 partij verloor hij. Een prachtige zilveren plek voor Mick! Bastiaan werd vierde. Marit en Lotte hadden het zwaar vandaag. Bij beide meiden waren de tegenstanders enorm groot.

Als laatste waren Chloë Deckers, Quinte Deckers, Maaike Ligtvoet, Ivo v/d Vleuten, Seth Voermans, Simon v. Kuijk, Thieme Vermeulen, Justin v/d Vleuten en Timo Jansen aan de beurt. Chloë zat in een poule met een paar sterke/grote meiden. Haar zusje Quinte had precies hetzelfde. Wat hebben deze meiden gewerkt! Clubgenootje Maaike heeft vandaag haar coaches met open mond laten kijken naar haar judotalent. Wat heeft Maaike sprongen gemaakt het afgelopen jaar. Zij liet prachtige worpen zien! Ivo zat vandaag maar met 1 andere judoka in een poule, echter was deze een aantal banden/lengtes verder dan Ivo. Broer Justin had het moeilijk in het begin. 2 weken achter elkaar is hij hard gevallen. Met zijn clubgenootjes en coaches om hem heen betrad hij dapper de judomat. Hier won hij zelfs nog een partij met een schitterende ippon! Timo had een feestje gehad en was nog niet helemaal wakker. Volgend toernooi gaan we weer knallen. Als laatste hebben we Simon. Wat een karakter heeft deze judoka! Met een lach stapt hij de mat op en met een lach loopt hij er weer af. Wat er ook gebeurd. Naast dit hielp hij ook super zijn judomaatje Justin erdoorheen!

Super gewerkt kanjers!