25 Judoka’s van Judo Vereniging Nintai naar het Kruikentoernooi in Tilburg

Op zondag 3 februari vertrokken 25 judoka’s van Judo Vereniging Nintai naar het goed georganiseerde judotoernooi in Tilburg. Artur Kanters en Timo Jansen beten al vroeg het spits af. Artur won een groot deel van zijn partijen en pakte de derde plaats. Timo was erg zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig. Hij won keurig zilver.

Na deze 2 toppers was het de beurt aan Blaze Leenaars, Chloë Deckers, Mick Broer en Quinte Deckers. Blaze deed voor de tweede keer mee aan een officieel JBN toernooi. Vorige week waren er nog flink wat zenuwen, maar deze week waren die helemaal verdwenen en won hij zilver! Chloë had zondag super krachten. Zij was de eerste die met goud naar huis ging. Mick maakte mooie worpen en scoorde hier een aantal mooie punten mee. Dit leverde een welverdiende derde plaats op voor hem. Quinte zit dit jaar voor het eerst in de -15 jaar groep en wat deed zij het goed! Quinte werd zondag tweede.

Ondertussen stonden Anne Barnhoorn, Casper Groenenberg, Ivo v/d Vleuten en Seth Voermans klaar. Voor Anne was dit na enkele maanden haar eerste JBN toernooi. Enorm zenuwachtig kwam zij binnen. Na de eerste partij werd dit al wat minder en na de laatste partij zag je alleen nog maar een lach van oor tot oor bij haar. Anne werd zondag kampioen in haar gewichtsklasse en ook Casper werd kampioen! Ivo had een paar schitterende worpen en werd derde. Seth vond de eerste plaats op het podium ook erg leuk en won al zijn partijen! Ook hij werd kampioen.

In de laatste groep was het erg druk met Nintai judoka’s. Cas van Elzelingen, Daan Cheizoo, Jill Boogers, Justin v/d Vleuten, Lars van Dun, Liz Boogers, Lotte van Dun, Marit v/d Broek, Sven Tuerlings en Vayenne v. Dortmont hebben als een echt team opgewarmd. Cas en Daan hadden het vervolgens zwaar. Cas was teleurgesteld omdat iets niet helemaal eerlijk was gegaan en Daan kreeg een schop na van zijn tegenstander, nadat hij met Ippon gewonnen had. Beide mannen stonden echter weer met een glimlach op een mooie tweede plaats op het podium. Justin en Vayenne hebben weer hard gewerkt en wat partijen gewonnen. Dit leverde een mooie derde plaats op. De zusjes Boogers hadden zaterdag op een ander tournooi al mooie prijzen behaald en nu stonden zij samen op plek twee op het podium. Ook Sven knokte zich naar een tweede plaats. Lars, Lotte en Marit sloten de dag af met een gouden beker!

Nintai kijkt terug op een super judoweekend!