Keiko van der Weide geslaagd voor zwarte band judo

Afgelopen zaterdag 17 november waren in Gilze de examens judo voor 1e t/m 3e Dan judo. 19 kandidaten uit het district Zuid Nederland hadden zich aan gemeld om hun vaardigheden te demonstreren.

Van Judo Vereniging Nintai was het Keiko van der Weide die zich had opgegeven. Na heel wat maanden extra trainen, samen met haar judo partner Charlotte Schipperen, was het dan zaterdag zover om alle getrainde technieken te laten zien. Een examencommissie bestaande uit 4 judoleraren met een hogere judograad beoordelen of de technieken op een correcte wijze gedemonstreerd worden.

Als eerste was het Nage no Kata aan de beurt. Dit zijn negen vastgestelde technieken, die zowel rechts als links uitgevoerd moeten worden. Hierna gaat het examen verder met Tachi Waze. Hier worden de been-, heup-, offer- en schouderworpen gedemonstreerd, gecombineerd met overnames en combinaties. Het examen wordt afgesloten met het Ne Waza. In dit gedeelte van het examen worden alle grondtechnieken, waaronder houtgrepen, verwurgingen, armklemmen, keer- en kanteltechnieken en bevrijdingen beoordeeld. Na het afleggen van deze drie onderdelen beoordeelde de examencommissie dat alles naar behoren was gedemonstreerd.

Toen alle kandidaten klaar waren met hun examen, kregen de 12 geslaagde judoka’s hun begeerde 1ste of 2de dan (zwarte band). Nieuw bij dit examen was , dat de eigen leraar, hoofdtrainer Klaas Bakker van Judo Vereniging Nintai, de band mocht omknopen. Een mooi moment voor leraar en leerling. In het verleden werd dit gedaan door de voorzitter van de examencommissie.

Op de foto vlnr Charlotte Schipperen, Keiko van der Weide en trainer Klaas Bakker.