Thieme Vermeulen pakt brons op het Amerhaltoernooi in Made!

Op zondag 7 oktober vertrok Judo Vereniging Nintai met 16 judoka’s naar Made om daar het nieuwe seizoen te starten.

Ondanks de verbouwing en verhuizing naar de nieuwe locatie van Judo Vereniging Nintai hebben al onze Nintai tijgers mooie worpen laten zien met hier en daar een winst.
Chloë Deckers, Michelle Wong, Cas van Elzelingen en Artur Kanters beten het spits af. Voor Artur was het zijn eerste officiële JBN toernooi. Zichtbaar zenuwachtig wachtte hij tot hij omgeroepen werd. Artur wist een partij naar zich toe te trekken en te winnen met een mooie ippon. Chloë, Cas en Michelle zijn al wat meer ervaren wedstrijdjudoka’s en hadden ook vandaag weer haar op hun tanden. Michelle wist een partij binnen een paar seconden naar zich toe te trekken met een ippon, Chloë wist een partij te winnen met ippon en ook Cas wist een partij te winnen.

Na deze toppers was het de beurt aan Rody v/d Velden (5 jaar), Mick Broer (5 jaar), Sven Tuerlings, Tigo Zijlmans en Lars van Dun. Voor Rody was het ook zijn eerste officiële JBN toernooi. Niet alleen de coaches maar vooral ook het publiek en de andere judoka’s die op het toernooi waren, hebben genoten van zijn gelach/gehuppel en judokunsten. Mick zat in dezelfde poule. Ook van hem hebben we allemaal zichtbaar zitten genieten. Mick wist 1 partij te winnen. Sven, Tigo en Lars hadden het zwaar vandaag maar zeker niet zomaar de punten cadeau gegeven.

In blok 3 waren de volgende Nintai kanjers aan de beurt: Thieme Vermeulen, Daan Cheizoo, Seth Voermans, Jayden Smolders en Justin v/d Vleuten. Thieme had vandaag een top dag. Hij liet schitterend judo zien waardoor hij naar huis mocht met een welverdiende bronzen medaille. Wat zijn wij trots op hem! Ook Daan heeft vandaag mooi judo laten zien. Eerste jaar -15 is een zwaar jaar, maar hij gaf het zeker niet cadeau. Seth heeft het net als Daan niet cadeau gegeven. Hij durfde de hele tijd in te zetten en probeerde zijn worp door te zetten, echter kwam hij vandaag net iets tekort. Jayden was vandaag voor het eerst op een officieel JBN toernooi. Hij was erg zenuwachtig en keek zijn ogen uit in de grote zaal waar 650 judoka’s rond sprongen. Een hele ervaring rijker keerde hij terug naar huis. Justin had vandaag extra spinazie op! Hij wist genoeg partijen te winnen om voor brons te mogen strijden. Echter verloor hij deze net op scheidsrechter beslissing.

In de laatste groep kwamen Quinte Deckers en Gabriella Westerduin in actie. Quinte stond heerlijk te judoën. Ze wist zich te plaatsen voor de wedstrijd om brons. Deze verloor zij op scheidsrechters beslissing. De coaches en Quinte dachten hier anders over maar ook dit hoort bij judo. De scheids beslist uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Quinte was even verdrietig maar herpakte zich goed en liep hierna vrolijk naar de auto. Super meid! Voor Gabriella was het ook haar eerste JBN toernooi. Gabriella zat 1 gewichtsklasse hoger vanwege te weinig aanmeldingen in haar eigen gewichtsklasse. Deze meiden waren net allemaal een tandje te zwaar voor haar maar ze heeft zeker lol gehad vandaag.

Wij kijken terug op een leerzaam weekend en gaan weer verder trainen voor de volgende toernooien van dit seizoen. Zondag 14 oktober zijn wij weer te vinden op de Zuid-Nederlands kampioenschappen -8,-10 en -12 jaar.

Judo Vereniging Nintai
Lotte