Succesvol judotoernooi voor Judovereniging Nintai

Op zaterdag 30 juni stond het laatste judo toernooi van het seizoen op de agenda; het JCK zomertoernooi in Krimpen. Ondanks de hoge temperatuur wisten de 8 judoka’s van JV Nintai er succesvolle dag van te maken.

Simon en Justin waren als eerste aan de beurt. Justin wist alle wedstrijden al snel te winnen en behaalde de 1ste plaats. Voor Simon was het de eerste keer op een groot JBN toernooi, even wennen dus. Hij wist zich goed staande te houden in de grote poule maar kon ondanks zijn goede inzet helaas niet de winst naar zich toe trekken.

Bij de Mini’s wist Marit de eerste plaats te behalen met een aantal mooie worpen. Mick wist de 2de plaats te bemachtigen, helaas maakte hij een klein foutje waardoor hij de hoogste trede van het podium aan zich voorbij moest laten gaan. Quinte wist de eerste 2 wedstrijden te winnen, zelfs met een schitterende Ippon! Helaas waren de volgende 2 tegenstanders net te sterk waardoor ze een welverdiende 3de plaats wist te bemachtigen.

De volgende judoka’s waren Maaike en Douwe. Maaike zat in een sterke poule en liet verassend goed judo zien! Helaas waren deze tegenstanders toch nog net te sterk, hier gaan we komende tijd weer flink voor trainen. Douwe wist de eerste 2 wedstrijden al snel te beslissen met zijn favoriete worp; de Uchi-Mata. De laatste wedstrijd werd helaas net verloren waardoor hij een welverdiende 2de plaats wist te behalen. Daan was als laatste aan de beurt, voor hem het eerste jaar in de -15, een grote stap. Helaas moest hij tijdens zijn eerste wedstrijd naar de EHBO omdat hij verkeerd viel. Gelukkig wist hij zich zowel mentaal als fysiek weer te herpakken en kon hierna nog 3 mooie partijen laten zien en wist hiermee de 3de plaats te bemachtigen.

De coaches kijken terug op de schitterende wedstrijden van dit seizoen met veel hoogtepunten. Komende maanden gaat er weer flink getraind te worden om in oktober weer gereed te zijn voor het nieuwe judoseizoen.