Nintai-Dag

Na een heel seizoen hard werken was het op zaterdag 23 juni tijd voor een gezellige afsluiter. Deze dag stond niet zozeer in het teken, maar wel in het teken van gezelligheid, plezier en lol. Na een intensieve voorbereiding was de grote NINTAI-dag dan eindelijke zover.

De jongste judoka’s (van 4 tot en met 6 jaar) mochten vanaf 12:00 uur gezellig naar de dojo komen. Hun mochten laten zien of juf Charlotte gelijk had. Juf Charlotte noemt ze soms namelijk super-judoka’s en dat moest maar eens bewezen worden! Nadat de eerste moeilijke, zware maar leuke opdrachten waren gedaan was het tijd om het energieniveau aan te vullen. De broodjes knakworst stonden al klaar en die gingen er toch goed in. Wat lekker was dat zeg. Hierna konden ze nog verder gaan en nadat zelfs de moeilijke stormbaan was gedaan hadden ze bewezen dat ze inderdaad superjudoka’s waren. Dit verdiende natuurlijk ook een super-judoka diploma die trots mee naar huis gingen.

Hierna was het de beurt aan alle andere judoka’s. Vanaf 14:30 uur kwamen ze allemaal naar de dojo toe en gingen vol enthousiasme de stormbaan op. Nadat iedereen er was werd er uitgelegd wat we gingen doen. In kleine groepjes gingen ze (onder begeleiding van super vrijwilligers) het dorp in op zoek naar de vossen. Er was namelijk een echte vossenjacht georganiseerd! Zodra ze een vos hadden gevonden, moesten ze een envelop zien te verdienen bij de vos. Dit moest door het doen van allerlei opdrachten. Zodra ze alle enveloppen hadden gevonden mochten ze de enveloppen pas openmaken. Maar ja…wat nu. In de enveloppen zaten namelijk nog meer papieren wat een grote rebus volgde. Pas als ze die hadden opgelost konden ze weten wat ze moesten gaan doen. Gelukkig was dit bij alle groepen goed gegaan en waren ze allemaal netjes naar de dojo gekomen. Hierna was er nog voor iedereen frietjes met wat lekkers geregeld en alle kinderen konden dus moe, maar met een volle buik weer naar huis.

Na een geslaagde dag restte er Nintai niks anders als de vele vrijwilligers te bedanken en te gaan genieten van een mooie zomervakantie!