Geslaagd judokamp voor judovereniging NINTAI!

In het weekend van 15,16 en 17 juni vond het jaarlijkse judokamp voor de wedstrijdgroep van JV NINTAI plaats. Weken van organiseren zorgde voor een schitterend judokamp waarbij we alleen maar blije gezichtjes hebben gezien!

Vrijdag 15 juni begon de dag rond 9.30 voor de begeleiders: sensei Lotte, Tamara en Arjan. Er moesten boodschappen gedaan worden, het gras moest gemaaid worden en de tent moest gezet worden. Rond de klok van 17.15 kwam ook begeleider Martijn aan en was het tijd om nog even samen te eten voordat de judoka’s arriveerden. Hoe kan dat nou beter dan een frietje van de frietboer.

Rond de klok van 17.45 kwamen de jongste kinderen al aan bij de dojo in Raamsdonksveer (tevens onze verblijfplaats voor het hele weekend). Vol spanning en enthousiasme werden de bedden gelegd en begon hun eerste clinic. Lisette Deckers en Femke van Dun gaven een rots en water training. Terwijl onze mini’s bezig waren met de clinic kwamen rond 18.45 de grotere aan (er stonden uiteindelijk 36 judoka’s in het gebouw die het hele weekend bleven). Ook deze judoka’s kregen een rots en water training.
Niet alleen de judoka’s waren bezig, ook een grote groep ouders en de vaste begeleiders waren volop aan de gang. Na de clinic vond namelijk een spooktocht plaats. Alle ouders/begeleiders namen hun plek in en bereidden zich voor tot de judoka’s kwamen. Om 21.00 uur vertrok het eerste groepje judoka’s richting de spooktocht. Dat er veel geluid uit kinderen kon komen wisten we, maar we hadden zeker niet gedacht dat het zo hard zou zijn. De ene judoka schrok nog harder dan de andere. Al met al een zeer geslaagde eerste avond die afgesloten werd met tanden poetsen en naar bed.

Zaterdag ochtend 16 juni dachten de begeleiders uit te kunnen slapen t/m 7.00. echter dachten onze lieve judoka’s hier anders over en gingen we om 5.45 uit ons bed. Hoe kan dit beter dan met het nummer: Kraantje pappie – feesttent. Om 8.00 stond het ontbijt klaar en konden we aanvallen. Bakkerij van der Westen had brood, broodjes, roombroodjes en eierkoeken voor ons klaargelegd. Dit werd erg gewaardeerd door onze judoka’s. Het record boterhammen eten ligt nu op 12 stuks. Met open mond waren wij als begeleiders hierna aan het kijken. Nadat de buikjes weer vol zaten vertrokken we naar de zeilschool in HANK. Hier stond Cindy Cheizoo klaar voor een zeil clinic. De ene judoka vond het net wat spannender dan de andere maar toch zijn onze stoere kanjers allemaal in de boot geweest (motor boot/zeilboot). Ze vonden het geweldig!
De zeil clinic werd afgesloten met een heerlijk broodje hamburger die op de BQQ werd gebakken.

Terug aangekomen bij de dojo stond sensei Debbie al klaar om onze kids mee te nemen voor een water bootcamp. Dat deze geslaagd was, was zeker van de gezichtjes af te lezen. Joggend moesten de judoka’s heen en terug. Rondjes rennen, estafette, water spellen, memorie. Alles kwam voorbij. Groep 2 sloot de waterbootcamp af met het natgooien van sensei Lotte en Tamara. Wat een lol hadden we met zijn allen.

Rond de klok van 18.00 stond sensei Charlotte klaar met een volle bak macaroni. 8 kilo macaroni is er weggegeten. Niet gek na al deze toffe inspanningen! Na een lekker ijsje begon het avond programma. Er stond een disco op de planning en natuurlijk hierna een kampvuur. De marshmallow zaken vlogen eruit en iedereen danste op alle nummers. Wat een team stond hier! Sensei Lotte had af en toe even een kippenvel momentje. De judoka’s gingen allemaal even leuk met elkaar om. Ook dit is judo!

Rond de klok van 23.30 lagen alle judoka’s moe maar voldaan te slapen. Ook hier weer een kort nachtje, want om 6.30 meldden zich de eerste judoka’s weer. Ook nu weer lekker vers brood van de bakker. Om 8.45 kwamen er 2 stoere mannen onze kant op voor een Wing Chung clinis. Marcel Wolrabe en broer Norman Wolrabe hebben vol enthousiasme een super clinic gegeven. De judoka’s hebben het er nu nog over!

Om 11.00 was het dan toch echt voorbij en gingen alle judoka’s helemaal gesloopt naar huis. Sommige judoka’s hebben de terugrit naar huis meegemaakt vanuit de binnenkant van hun ogen. Het was een zeer geslaagd judokamp waarbij we zeker als team enorm goed met elkaar zijn omgegaan. Sensei Lotte wil alle mensen die een steentje hebben bij gedragen aan dit geweldige kamp enorm bedanken voor hun inzet! Zonder deze hulp is er geen kamp mogelijk!