Brons voor Douwe Jansen op het internationaal judotoernooi van Berlicum

Op zondag 15 april vertrok JV. Nintai met 6 judoka’s naar Sint-Michielsgestel voor het jaarlijkse judotoernooi van Berlicum.

Cas van Elzelingen beet het spits af. Na bijna 2 uur wachten mocht hij de tatami betreden. Voor Cas was het vandaag een spannende/leuke dag. Naast zijn gewonnen partijen ontmoette hij groot judotalent Dennis van der geest (eenmaal wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen. Als klap op de vuurpijl nam hij driemaal deel aan de olympische spelen). Alsof het nog niet spannend genoeg was ging hij ook nog de strijd aan tegen zijn zoon. Die Cas zeker niet cadeau heeft gegeven. Met een mooie foto/handtekening en een brede glimlach ging Cas huiswaarts.

Na het spektakel van Cas waren Chloë Deckers, Thieme Vermeulen, Stan Verduijn en Douwe Jansen aan de beurt. Chloë won haar eerste partij met ippon. Helaas verloor zij haar twee andere partijen. Chloë is eerstejaars -15 en mag zeker trots zijn op haar judokunsten.

Stan Verduijn was op de heenweg heerlijk in slaap gevallen en kon bij aankomst nog wel een paar uurtjes doorslapen. Echter op de judomat liet hij toch zijn worpen zien. Goed gedaan jongen!

Thieme Vermeulen werd op 14 april eerste in Hank. Weken van lang trainen werd ook vandaag weer beloond. Coach Lotte en Lars stonden met open mond te kijken hoe hij stond te judoën. Hij won zijn eerste partij met ippon. Zijn 2 partijen hierna verloor hij maar zeker niet door te weinig inzetten. Thieme maakte de ene naar de andere harai goshi.

Douwe Jansen zat in een hele zware poule. Maar ook vandaag had hij weer krachtvoer op. 14 april werd hij eerste en vandaag ging hij er vandoor met brons. Bij zowel Thieme als Douwe zag je flinke telleurstelling na het verliezen. Echter herpakten ze zich super!

Als laatste mocht Quinte Deckers haar judotalent in Sint-Michielsgestel laten zien. Met 3 winst partijen en 2 verlies partijen greep zij net naast het brons. Ook Quinte heeft vandaag niet afgewacht maar bleef doorgaan en inzetten.

Coach Lotte en Coach Lars zijn enorm trots op de prestaties van dit weekend. Weken van hard trainen wordt dit weekend beloond met 21 podiumprijzen!