Nintai fors in de prijzen op het Mens-Sana Toernooi in Hank

Op zaterdag 14 april vertrok judovereniging NINTAI met 20 judoka’s naar Hank om hier een potje te judoën. Om 8.30 stonden onze eerste kanjers al op de weegschaal om daarna de tatami te mogen betreden. Seth Voermans, Gabriella Westerduin, Artur Kanters, Jill Boogers, Marit v/d Broek, Vayenne v. Dortmont, Ivo v/d Vleuten, Liz Boogers en Mick Broer begonnen met de warming up. Voor Gabriella, Artur, Ivo en Mick was het hun eerste echte toernooi buiten de club. De spanning was van de snoetjes af te lezen maar dit maakte hun worpen niet minder mooi. Marit, Jill, Seth gingen naar huis met de gouden medaille. Mick kreeg een mooie zilveren medaille om zijn nek. Gabriella, Liz en Artur hebben ook schitterende punten gescoord en kwamen uit op plek 3 (de bronzen medaille).

Snel hierna stonden de volgende judoka’s alweer klaar: Douwe Jansen, Michel Bouwens, Seth Jansen en Thieme Vermeulen. Voor Michel was het zijn eerste toernooi. Michel wist goed met zijn zenuwen om te gaan en verdiende een bronzen medaille. Douwe en Thieme hadden vandaag krachtsnoepjes op voordat ze de tatami op gingen. Beide heren gebruikten hun oren perfect toen de coach wat zei. Beide kanjers wonnen goud! Seth ging er ook vol in vandaag. Even pijn op zijn rug maar dat stond niet in de weg. Seth won een partij met een worp die we op de laatste training geleerd hadden. Een welverdiende zilveren medaille.

Als laatste groep stonden de volgende judoka’s klaar: Chloë Deckers, Finn Zijlmans, Michelle Wong, Tigo Zijlmans, Justin v/d Vleuten, Timo Jansen en Quinte Deckers. Timo had vandaag zijn eerste echte wedstrijd. De spanningen waren zo hoog dat Timo trillend de mat op ging en er ook weer trillend af ging. Een paar dextro van de sensei deed hem goed. Hierna won hij zijn partij. Wat een snoepje wel niet kan doen! Super gedaan kerel! Een derde plek voor Timo. Chloë en Michelle zaten bij elkaar in de poule. Dat ze vriendinnen zijn naast de mat was goed te zien maar dat het ook beesten kunnen zijn lieten ze duidelijk ook zien op de mat! Chloë won goud en maatje Michelle zilver. Zusje Quinte was toch wel wat zenuwachtig. Waarom??? Dat weet niemand. Quinte won alle partijen binnen enkele seconden en nam net als haar grote zus goud mee naar huis. Ook justin heeft vandaag weer al zijn krachten laten zien en nam net als sommige andere uit zijn team goud mee naar huis.
Nu de broertjes Zijlmans. Broerje Finn deed vandaag voor het eerst een judowedstrijd. De taak voor Tigo om zijn broertje mee te nemen. En of dit is gelukt! Sensei Lotte stond net als moeder met een brede glimlach te kijken hoe de broertjes het deden. Wat een toppers! Finn kwam uit voor goud en Tigo voor zilver!