Judovereniging NINTAI pakt brons in Geldrop

Op zondag 25 maart vond het zware judotoernooi in Geldrop plaats. De zussen Chloë en Quinte Deckers beten het spits af vandaag. Chloë had het erg zwaar. Quinte verloor haar eerste partij. Won haar tweede partij en verloor haar derde partij. Wat heeft ze gestreden vandaag!

Lars van Dun was de derde die vandaag mocht. Lars was samen met coach Lars in de zaal. Dat Lars goed heeft geluisterd heeft zijn vruchten afgeworpen. Wat een schitterende ippon scoorde hij met een harai goshi. Niet alleen die partij won hij maar hij won er nog een door wederom goed te luisteren. Super gedaan Lars!

Tigo Zijlmans stond niet veel later bij zijn coach om op te warmen. Aan de inzet van Tigo ligt het zeker niet. Wat een wilskracht heeft hij!

Als laatste mochten Justin vd Vleuten, Casper Groenenberg, Daan Cheizoo, Owen van Dongen en Douwe Jansen. Justin en Daan waren vandaag de brokkenpiloten van de dag. Justin viel hard op zijn hoofd waardoor hij moest opgeven en voor deze dag moest stoppen met judoën. Clubgenootje Daan heeft een ritje naar de huisartsenpost gemaakt. Ze dachten aan een gebroken teen. Gelukkig was op de foto niet te zien dat het gebroken was en moet hij voor 1 a 2 weken rust nemen. Wij wensen deze 2 kanjers veel sterkte en hopen ze snel weer op de mat te zien.

Casper heeft vandaag laten zien dat hij iedere seconde van de wedstrijd (voor, tijdens en na) naar zijn coach heeft geluisterd. Iedere tip die zijn coach gaf werd meteen opgevolgd en dit werd beloond door 2 winst partijen.

Owen heeft net als de andere judoka’s super zijn best gedaan. Hij heeft het zijn tegenstanders erg lastig gemaakt. Zaterdag heeft hij coach Lotte laten verassen door zijn judo technieken en zondag heeft hij coach Lars laten verrassen. Ga zo door!

Douwe was vandaag onze judoka die met de medaille naar huis ging. Door te weinig aanmeldingen werden 2 gewichtsklasse bij elkaar gevoegd. Douwe kwam uit in de -38 en de -42 kilo. Als je zelf 34.5 weegt is het zeer knap als je jezelf kan plaatsen op de derde plek. Hier mag je zeker trots op zijn Douwe!