3 judoka’s naar Zuid-Nederlands DK van judovereniging NITNAI

Op zondag 18 maart 2018 vonden de Zuid-Nederlands district kampioenschappen plaats in Gilze. NINTAI had 3 judoka’s in de -15 die hier aan deelnamen. Daan Cheizoo moest om 8.15 wegen. Een strenge controle stond er vandaag op hem te wachten. Zonder paspoort of ID kwam je niet door de weging heen. Rond de klok van 10.30 mocht hij zijn eerste wedstrijd judoën. Ook hier was weer een strenge controle. Ook Daan werd gecontroleerd op zijn judopak. Zijn eerste partij verloor hij met 2 x wazari. Tussen zijn eerste en tweede partij zat een lange wachttijd. Daan bleef gefocust. Na lang wachten moest hij zich gereed maken voor zijn tweede partij. Daan was sterk aan het judoën. Hij kwam voor met een wazari. De laatste paar seconden scoorde zijn tegenstander ook een wazari. Op naar de golden score. Daan bleef vechten echter na 1 minuut en 30 seconden kwam in een worp van de tegenstander en verloor hij op wazari. Zichtbaar teleurgesteld liep hij de mat af, echter waren zijn 2 coaches dik tevreden vandaag. Eerste jaar -15 en dan zo judoën. Complimenten hiervoor!

Hierna was het voor de coaches tijd om even te gaan hardlopen. Even snel een frisse neus halen voordat onze 2 meiden de tatami konden betreden.

Chloë Deckers en Michelle Wong waren door de weging heen mochten de dojo betreden. Chloë was de eerste van de meiden die mocht laten zien wat ze in zich had. Chloë heeft het haar tegenstanders zeker niet cadeau gegeven vandaag. Ze heeft tot de laatste secondes gestreden. Chloë kwam rustig van de mat en meteen hebben we haar leerpunten besproken. Eventjes kwamen de zenuwen eruit maar deze wist ze heel netjes weg te slikken. Super gedaan meid!

Michelle heeft er een tijdje uitgelegen vanwege gebroken tenen die zij een paar weken geleden op de training op liep. Extra spannend om vandaag weer voor het eerst op de wedstrijdmat te staan. De afspraak met Michelle was om vandaag vooral veel lol te hebben. Michelle heeft haar eerste partij verloren met ippon. Haar tweede partij was de afspraak: Wat er ook gebeurt je gaat aanvallen. Dit heeft ze ook zeer zeker gedaan. Haar tegenstander draaide tot 5x zo weg dat het net geen score was. De laatste 10 seconden van de strijd maakte haar tegenstander een wurging op de grond waardoor ze moest afkloppen en de partij verloor. Geschrokken kwam ze de mat af, maar na 10 minuten kwam ze haar afspraak met haar coaches weer na (lol hebben).

Wat zijn wij (Lotte en Lars) trots op de prestatie die deze kanjers gegeven hebben. Alle 3 zitten deze kids voor het eerste jaar in de -15. Dit is een jaar waarbij je veel leert en sprongen moet maken. Dit betekent dat je ook wel eens op je rug gaat. De trainster en coach hebben weer genoeg leerpunten waar we aan gaan werken in de training.