7 judoka’s van judovereniging NINTAI naar Wouw

Op zondag 4 maart vertrok judovereniging NINTAI naar wouw om daar weer lekker te knallen. Lotte van Dun, Marit v/d Broek en Chloë Deckers waren vandaag de eerste die de tatami op mochten. Chloë warmde zich vandaag op met coach Lotte. Een paar mooie technieken kwamen hier al naar boven. Coach Lotte krijgt het steeds zwaarder om te winnen van deze kanjer (nog een paar jaar!). Ook tijdens de wedstrijden heeft ze weer mooi judo laten zien. Lotte en Marit zitten in de -8 jaar. Door te weinig deelnemers werden de jongens en meisjes bij elkaar gevoegd. Dit wilde zeggen dat Marit tegen de stoere jongens moest judoën. Zelf was Marit minder tevreden dan haar coaches. Deze waren apen trots op haar judokunsten die ze vandaag weer liet zien. Lotte heeft enorm hard haar best gedaan. Als 5 jarige in de -8 jaar en dan ook nog de lichtste zijn is soms best lastig. Toch liet zij zich niet wegslaan uit het veld en ging naar huis met een mooie derde plaats.

Snel hierna stonden Seth Jansen, Douwe Jansen en Femke Aarden in de zaal. Samen opgewarmd en de strijd kon beginnen. Seth had het zwaar vandaag in zijn poule. Hard op zijn hoofd gevallen maar toch ging hij als een echte tijger door. Femke was vandaag wakker op de tatami en liet mooi judo zien. Dit resulteerde tot een mooie derde plek. Douwe heeft net als de afgelopen weekenden weer prachtig judo laten zien. Na 3 winst en 1 verlies kwam hij uit op de tweede plaats.

Als laatste stonden Daan Cheizoo en Quinte Deckers klaar. Zus Chloë heeft vandaag laten zien dat de zusjes ook vriendinnen zijn. Ze gingen niet alleen als teamgenootjes met elkaar om maar waren er de hele dag voor elkaar. Complimenten hiervoor meiden! Door het luisteren naar de coaches en naar haar zus wist Quinte een mooie partij naar zich toe te trekken. Daan had vandaag de mooiste ippon van de dag gescoord. Dit filmpje gaan wij nog vaak terugkijken met elkaar!

Coach Lotte en coach Lars kijken terug op een toernooi waar we weer alles hebben gegeven wat er in zat. Met kippenvel kijken wij iedere keer weer naar het teamverband dat er is bij judovereniging NINTAI. Op 18 maart zijn wij te vinden bij de Zuid-Nederlandse -15 jaar.