2 podium plekken voor judovereniging NINTAI op het sprokkeltoernooi in Rijen

Op zondag 19 februari stonden om 7.45 onze meiden van judovereniging NINTAI alweer op de weegschaal in Rijen. Jill Boogers, Marit van den Broek, Lotte van Dun, Wendy van Doesburg, Quinte Deckers en Chloë Deckers beten vandaag het spits af. Jill, Lotte, Wendy, Quinte en Chloë hebben vandaag alles gegeven wat er in zat. Voor hun weer wat leerpunten voor de volgende keer. Marit had in haar eigen leeftijdscategorie geen tegenstanders en moest het dus een leeftijdscategorie (-10 jaar) afleggen. Marit is een meisje dat geen zenuwen kent en ging er vol in. Haar eerste partij won ze. Haar tweede partij kwam ze wat verkeerd op haar heup terecht en verloor ze. Een dikke knuffel van coach Lotte en Marit kon weer door. Haar derde partij heeft ze zeker niet afgegeven en heeft het haar tegenstander erg lastig gemaakt. Echter was deze een paar jaartjes ouder. Marit mocht op de derde plek plaats nemen. Super gedaan!

Hierna stonden onze mannen Tigo Zijlmans en Seth Voermans klaar. Seth was flink afgevallen en moest eigenlijk een gewichtsklasse lager. Doordat ze dit niet deden en in zijn eigen klasse weinig tegenstanders waren moest hij samengevoegd worden met een nog hogere gewichtsklasse. Al met al moest hij tegen kinderen die 6 kilo zwaarder waren. Dat op een gewicht van 20 kg is dit erg veel. Seth mocht een mooie blauwe plek in zijn lies mee naar huis nemen. Ondanks de blauwe plek hebben wij als coaches toch een glimlach gezien bij hem. Tigo had het zwaar vandaag. Hij was erg gefocust op wat hij moest gaan doen. Samen met coach Lars heeft hij vooraf nog het een en ander doorgenomen. Zeer zeker een leerzame dag geweest vandaag.

Na onze 2 mannen kwam er een grotere groep met jongens. Stan Verduijn, Douwe Jansen, Justin van den Vleuten, Casper Groenenberg en Daan Cheizoo. Voor Casper was het de eerste keer dat hij meedeed aan een JBN toernooi. Een erg groot toernooi voor de eerste keer. Zo groot dat je je coaches gewoon kwijt raakt. Een beetje in paniek ging hij de mat op. Maar al snel stond coach Lotte naast de mat om hem te helpen. Hard gewerkt jongen!

Stan, Justin en Douwe hebben super gewerkt en geluisterd naar hun coaches. Douwe begon erg zenuwachtig. Hij kwam zonder glimlach naar coach Lotte toe om te vertellen dat hij een gewichtsklasse hoger moest. Samen hebben we even naar zijn spiertjes gekeken en heeft coach Lotte verteld dat het niet door het eten kwam dat hij te zwaar was. Met een grote glimlach begon hij aan zijn partijen. Gewichtsklasse hoger of lager maakt voor Douwe niks uit. Hij won al zijn partijen lekker vlot en nam goud mee naar huis.

Als laatste mochten Sven Tuerlings en Lars van Dun. Voor Sven was er geen tegenstand en dus werd hij een leeftijdscategorie hoger geplaatst. Dat deze jongens al hele mannen werden schrok Sven een beetje van. Echter heeft hij netjes staan judoën. Lars heeft veel van zijn coach Lars aangenomen vandaag. Hij heeft goed geluisterd en ook voor hem hebben we weer wat leerpunten eruit kunnen vissen.