Veel winst voor judovereniging NINTAI!

Op zondag 4 februari vertrok judovereniging NINTAI met 19 judoka’s naar het kruikentoernooi in Tilburg.

De dag begon met 5 meiden van NINTAI die stonden te springen om de tatami te betreden. Jill Boogers, Liz Boogers, Vayenne van Dortmont, Marit van den Broek en Maaike Ligtvoet hebben alle 5 keurig staan judoën. Marit heeft vandaag laten zien dat zij enorm goed naar haar coach kon luisteren. Dit resulteerde op de hoogste plaats op het podium. Jill en Vayenne zaten bij elkaar in de poule. Vayenne was niet helemaal lekker maar heeft toch netjes haar partijen gedraaid met zelfs een winstpartij. Zij eindigde op plek 3. Voor Jill was het vandaag een shido (strafpunten) dag. Zelf begreep ze niet helemaal wat er allemaal gebeurde en bleef dus lekker knokken. Ze eindigde vandaag op plek 2. Zusje Liz (4 jaar) zat vandaag vanwege te weinig aanmelding in de -8 jaar. Ze liet zich echter niet wegslaan tussen al deze oudere meiden. Liz bleef lachen en dit werd beloond met en 4de plek. Maaike was vandaag erg fanatiek. Ze heeft keurig staan judoën en lekker aangevallen. Ze werd vandaag derde

Na deze meiden was het de beurt aan Seth Voermans, Seth Jansen en Justin van den Vleuten. Nog niet heel lang bij JBN toernooien. Dit was echter niet te zien. Alle 3 de mannen lieten technieken zien waar de coachen met open mond naar aan het kijken waren. Seth Voermans en Justin werden tweede en Seth Jansen werd derde. Knap gedaan heren!

Hierna waren er weer 2 stoeren meiden aan de beurt. Anne Barnhoorn was deze week getroffen door de griep en moest zich met veel verdriet afmelden. De zussen Chloë en Quinte Deckers hebben ook vandaag weer alles laten zien. Quinte heeft netjes geluisterd naar de coaches en won hierdoor mooie partijen. een derde plek voor haar. Zus Chloë heeft de mooiste ippon (vol punt) van de dag laten zien. Ze won zelfs zoveel dat ze haar nog in een hogere gewichtsklasse extra hebben mee laten draaien. Dit om extra ervaring op te doen. Chloë eindigde op nummer 1. Ze heeft vandaag laten zien dat ze een echte bikkel is die nergens voor weg gaat.

Als laatste was de grootste groep aan de beurt. Cas van Elzelingen, Daan Cheizoo, Douwe Jansen, Duke Vermeij, Lars van Dun, Owen van Dongen, Stan Verduijn, Sven Tuerlings en Thieme Vermeulen. Cas en Daan hadden heel de dag eerst mee gecoacht en hierna keurig hun eigen partijen meegedraaid. Coach Lotte moest door naar haar andere werk en dus stond Coach Lars er alleen voor. Dit was aanpoten, maar het is hem gelukt alle partijen erbij te zijn. De kids hebben allemaal super gewerkt voor hun podiumplekken.

Zeer zeker het team verband was ook dit toernooi weer correct. Ze helpen elkaar allemaal waar nodig. Wat een kanjers!