Judovereniging NINTAI start 2018 fanatiek

Op zondag 28 januari vond het eerste jbn toernooi van 2018 plaats bij judovereniging nintai. 19 judoka’s vertrokken naar Loon op Zand om daar mee te doen aan het langstraattoernooi. Dit seizoen gaan wij naast onze oudere judoka’s ook veel horen van nieuwe aanwinst.

Liz Boogers (4) en Lotte van Dun (5) beten het spits af. Hun eerste officiële JBN toernooi vond vandaag plaats. De een was iet wat zenuwachtiger dan de andere maar beide dames hebben hard gewerkt voor hun eerste beker. Beide verdiende ze een eerste plek. Daan Cheizoo moest gelijk met de meiden. Met meer ervaring nam hij de kleintjes mee tot hij zelf de tatami moest betreden. Zijn eerste partij won hij vrij snel. Door zijn ervaring op andere toernooien was er afgesproken om links te gaan judoën. Daan heeft dit netjes geprobeerd echter werd hij overgenomen door zijn tegenstander. Zijn derde partij lukte daar en tegen weer heel snel. Een welverdiende tweede plek voor Daan.

Lars van Dun, Cas van Elzelingen en Sven Tuerlings hadden denk ik afgesproken om niet lager dan plek 1 te behalen. Deze belofte zijn ze ook perfect nagekomen. Waar Lars afgelopen toernooien erg zenuwachtig stond te judoën was hij nu een echte tijger die perfect naar zijn coaches luisterde! Alle 3 de mannen hebben zeer netjes staan judoën.

Na deze toppers stond er een grotere groep te springen om te mogen laten zien wat ze konden. Jill Boogers, Marit van den Broek, Quinte Deckers, Chloë Deckers, Vayenne van Dortmont, Maaike Ligtvoet kwamen als een echt team de zaal binnen gelopen. Jill was de hele week ziek geweest, maar wilde het vandaag toch gewoon proberen. Dat Jill een bikkel is heeft ze laten zien. Ze heeft alles gegeven voor een mooie eerste plaats. Vriendinnetje Vayenne deed vandaag voor het eerst mee aan een JBN toernooi. Ook zij heeft laten zien dat ze hard kan werken. Voor haar een welverdiende tweede plaats. Marit kwam binnen in de zaal en je zag meteen aan haar dat ze er zin in had. Dit heeft ze ook duidelijk laten merken op de judomat. Ze heeft alles gegeven voor vandaag en dit resulteerde tot een tweede plaats. De zusjes Quinte en Chloë hebben thuis flink geoefend. Beide meiden hebben zeer netjes judo laten zien en dit werd dus ook beloond. Voor Quinte een tweede plaats en voor zus Chloë een eerste. Maaike zat in een hogere leeftijdscategorie, dit vanwege te weinig inschrijvingen in haar eigen categorie. Hier was echter niet veel van te zien. Maaike wist zelfs 1 partij naar zich toe te trekken en met een vol ippon te winnen. Een derde plaats voor Maaike. Super gedaan!

In de laatste groep voor vandaag stonden Douwe Jansen, Seth jansen, Stan Verduijn, Duke Vermeij, Thieme Vermeulen, Justin v/d Vleuten en Seth Voermans te wachten. Seth Jansen en Justin deden vandaag voor het eerst mee aan een echt JBN toernooi. Seth heeft keurig staan judoen en wist een partij te winnen met een ippon. Een derde plek voor hem. Justin had vandaag power eten op! Hij wist alle partijen vlot te winnen met een ippon (vol punt). Dit resulteerde tot een eerste plaats. Seth Voermans en Duke wisten ook vandaag een aantal partijen te winnen, Netjes gedaan mannen. Voor beide een derde plaats. Stan had het zwaar vandaag. Hij had genoten van het lekkere eten en moest een gewichtsklasse omhoog. Toch kwam hij iedere keer netjes de mat af en daardoor kwam hij op de vierde plek. Douwe en Thieme hebben ook vandaag weer hard geknokt. Beide mannen hebben laten zien dat er wilskracht in zit en dat ze zich niet zomaar weg laten slaan. Beide mannen kwamen uit op de tweede plaats.

Coach Lotte en Lars kijken terug op een zeer positieve dag waar alle judoka’s meer dan hun best hebben gedaan. Zondag 4 februari zijn wij te zien op het kruikentoernooi.