Bandenexamens JV NINTAI succesvol

Zaterdag 16 december was er voor 15 judokas de mogelijkheid om een hogere kyu (band) te behalen. Ietwat zenuwachtig waren de kandidaten zeker wel, al wilden ze dat natuurlijk niet laten merken. Na een zeer korte warming-up werd gestart met het valbreken. Druk bezig om zo goed mogelijk je valtechnieken te laten zien. Hiermee vallen ook bij de meeste judoka’s de zenuwen wel van zich af.

Lekker ingewerkt kon het technisch examen beginnen. De beenworpen werden vervolgd door heupworpen, schouderworpen. Na al deze getoonde worpen mochten de kandidaten die voor gele band opgingen even gaan genieten van al het moois dat nog gedemonstreerd diende te worden voor de oranje en groene band kandidaten. Deze gingen nu door met lastigere en spectaculairdere technieken. We hebben genoten van hetgeen getoond werd.

Na het tachi waza (staande judo) kwam het ne-waza (grondwerk) aan bad. Ook de gele band kandidaten waren weer ingestroomd. Houdgrepen, keer en kanteltechnieken, passeertechnieken, bevrijdingen, armklemmen, verwurgingen en zelfs sankaku’s werden getoond.

Er werd unaniem besloten dat alle deelnemende judoka’s het heel goed hebben gedaan, en dus allen bevorderd zijn tot een hogere kleur band.

Voor gele band zijn geslaagd: Aurelio Verschuur, Tygo Groenendaal, Mike Smit Fauvre, Justin v.d. Vleuten, Lucas Kivits, Aafke Stekelenburg, Tijs de Koster en Tess van Dortmont

Voor oranje band zijn geslaagd: Quinte Deckers, Cas van Elzelingen, Rick de Heijde en Niek Jansen.

Voor groene band zijn geslaagd: Sven Teurlings, Chloë Deckers en Anne Barnhoorn.

Hogere band examens worden bij Nintai niet op het centrale bandenexamen afgelegd. Dit gebeurt op een afgesproken datum wanneer de kandidaat er aan toe is.

Femke Aarden deed maandag 11 december examen voor haar blauwe band. Dit is met een voldoende afgesloten.

Het bruine band examen van Suze Smits was afgelopen maandag, 18 december. Ook zij liet een mooi examen zien en is daarvoor beloond. Ze gaat nu verder met haar training om zich voor te bereiden op haar volgende stap. Zwart lonkt.

Rest ons nog om alle aanwezigen bij de examens te danken voor hun interesse. Mocht ook uw interesse gewekt zijn, kom gerust eens kijken of judo iets voor u of uw kinderen is. Onze dojo is tijdelijk gevestigd in de voormalige bibliotheek, Brahmsstraat 3 te Raamsdonksveer. Trainingstijden voor de juiste leeftijdsgroepen vind u op de site.