Nintai met 10 judoka’s naar Beek en Donk

Op zondag 26 november vond het jaarlijkse toernooi in Beek en Donk plaats. In alle vroegte Vertroken Femke Aarden en Wendy van Doesburg om te wegen. Wendy heeft weer wat leerpunten mee naar huis waar ze hard aan gaat werken. Femke had vandaag girl power. Ze stond 3 partijen goed voor en heeft het haar tegenstanders zeker niet makkelijk gemaakt.

Hierna waren Lars van Dun en Daan Cheizoo aan de beurt. Lars van Dun was zichtbaar zenuwachtig. Dit was nergens voor nodig want hij wist zelfs een partij binnen een paar seconden met ippon naar zich toe te trekken. Daan Had het zwaar vandaag. 2 partijen won hij, zijn 3de partij kwam hij wat ongelukkig met zijn rug terecht. Een paar tranen maar al snel ging hij verder naar zijn volgende partij. Zichtbaar met veel pijn toch alles gegeven wat er vandaag in zat.

Terwijl Daan getroost werd stonden Clubgenootjes Quinte Deckers, Owen van Dongen, Tigo Zijlmans en Sven Tuerlings klaar. De Coaches hadden samen met Quinte een afspraak gemaakt: Wat er ook gebeurd je blijft luisteren naar wat wij zeggen. Dit heeft zij erg netjes gedaan en wist hiermee mooie punten te scoren. Owen had het zwaar vandaag. Hij had allemaal grote sterke binken voor zijn neus staan. In zijn tweede partij maakte hij er een spannende pot van. Tigo heeft een hele tijd met coach Lars staan kletsen. Een extra compliment voor Tigo die vandaag heeft laten zien dat hij er alles aan wil doen om beter te worden. Zijn karakter is zeer zeker een dikke 10 waard. Sven maakte het vandaag spannend. Ook vandaag moest hij weer tegen de jongens waar hij 9/10 keer tegen moet. De tegenstanders waar hij het normaal moeilijk tegen heeft wist hij met ippon naar zich toe te trekken. Ga zo door!

Als laatste stonden Chloë Deckers en Maaike Ligtvoet op de tatami. Maaike had het vandaag zwaar. Sterke dames die zij tegenover zich had staan. Weer een aantal tips meegekregen voor bij de trainingen. Chloë heeft weer goed geluisterd naar wat de coach vertelde. Deze keer viel zij net buiten de prijzen.