Judovereniging NINTAI pakt 5 podiumplekken op de Zuid-Nederlands kampioenschappen

Op zondag 22 oktober vonden de jaarlijkse Zuid-Nederlands kampioenschappen -8,-10 en -12 jaar plaats in Gilze.

In alle vroegte gingen onze jongste judoka’s de judomat op. Stan Verduijn, Douwe Jansen en Lars van Dun zaten in de -10 jaar. Stan heeft vandaag weer laten zien dat hij judo erg leuk vind en heeft weer goed zijn best gedaan. Douwe was vandaag weer een tijger! Hij won zijn eerste 3 partijen met een ippon. Hierdoor stond hij in de finale. Hij moest knokken tegen een sterke judoka, Maar hij gaf het zeker niet cadeau. Helaas verloor hij deze partij en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Judomaatje Lars had vandaag een top dag. Lars heeft zo goed zijn best gedaan en punten bij elkaar te sprokkelen dat hij zichzelf een seizoen lang Zuid-Nederlands kampioen mag noemen. Een big smile bij onze mannen.

In de -8 jaar deden 3 judoka’s van JV. Nintai mee. Seth Voermans had al een JBN toernooi meegedaan. Hij deed dus zijn tweede jbn toernooi. Wat was hij trots op zichzelf toen hij de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Jill Boogers en Marit van den Broek deden vandaag hun eerste echte JBN toernooi mee. Jill was toch wel een beetje zenuwachtig maar liet dit zeker niet merken op de judomat. Zij heeft vandaag zo hard gewerkt dat ze de bronzen medaille verdiende. Marit was vandaag niet zenuwachtig en ging er vol in. Ook voor Marit een bronzen medaille. Wat een kanjers!

Na de eerste 2 groepen waren de -12 jaar judoka’s aan de beurt. Daan Cheizoo, Chloë Deckers, Quinte Deckers, Maaike Ligtvoet, Sven Tuerlings en Cas van Ezelingen hebben super hun best gedaan. Een aantal wisten een paar mooie partijen naar zich toe te trekken en verloren de strijd om brons. Even een extra compliment voor Sven Tuerlings. Wat heeft hij zijn best gedaan. Zelfs een goed gesprek met zijn coaches gehad en afspraken gemaakt. Wat zijn wij trots op al onze judoka’s.