18 judoka’s van judovereniging NINTAI naar het hajime in Waalwijk

Zaterdag 30 september vond het eerste hajime toernooi weer plaats van het seizoen. Deze keer waren we te gast in Waalwijk.

De eerste groep bestond uit: vayenne van Dortmont, Stan Verduijn, Yente de Beus, Marit van den Broek, Douwe Jansen, Justin van der Vleuten, Thieme Vermeulen, Seth Voermans, Duke Vermeij en Arthur Kanters. Voor Vayenne, Marit en Justin was het de eerste keer dat zij mee deden aan het hajime. Een beetje gespannen waren onze nieuwe judoka’s wel. Gelukkig waren hun andere clubgenootjes behulpzaam en namen de nieuwkomers mee. Er zijn door alle judoka’s mooie worpen gemaakt die beloond werden met mooie punten. Douwe en Seth wisten voldoende punten bij elkaar te sprokkelen voor een volgende vaantje. Douwe verdiende de zwarte vaan en Seth de groene.

In de tweede groep streden de volgende judoka’s mee: Owen van Dongen, Sven Tuerlings, Maaike Ligtvoet, Aimy de Beus, Chloë en Quinte Deckers, Lars van Dun en Daan Cheizoo.

Bij een aantal van deze partijen was duidelijk te zien waar we de afgelopen weken op getraind hadden. Owen en Quinte verdiende dit weekend een bronze medaille. Chloê deckers had genoeg punten behaald voor de zilvere medaille en voor Daan stond de beker op hem te wachten.

Tevreden met de resultaten de vooruitgang konden we om 18.00 uur weer huiswaarts keren. Het volgende hajime toernooi vind plaats op 4 november. Deze keer weer op onze thuislocatie.