Waterpret bij de wedstrijdgroep van judovereniging NINTAI

Op vrijdag 23 juni stond onze jaarlijkse wateractiviteit weer op de kalender voor de wedstrijdgroep. Om 18.30 uur kwamen de judoka’s in badkleding richting de dojo te Raamsdonk. Van te voren waren alle spullen al klaargelegd om er een leuke avond van te maken. Het volgende stond op het programma: Buikschuifbaan met parcour, touw trekken, waterballonen gooien en judoën op het zeil met sop.

Toen alle judoka’s gearriveerd waren hebben we de groep snel in twee gesplitst. Jong en wat ouder werden vandaag door elkaar gemixt. We begonnen met het parcour. De judoka’s moesten over het zeil buikschuiven waarna de door moesten rennen naar een natte bedoeling. Een paar meter verder hadden wij (begeleiders) namelijk de grond helemaal nat gemaakt en een zeil overheen gespannen zodat ze daaronder moesten tijgeren. De een vond dit leuker/warmer dan de andere judoka. Helemaal onder het gras moesten ze door naar de autobanden waar ze overheen moesten springen. Als laatste werd het afgesloten met appelhappen in een grote bak met water. Een partijtje judo kon natuurlijk niet achterblijven tijden het appelhappen en de een na de ander werd weggeduwd bij de bak om te kunnen winnen. De volgende werd aangetikt en mocht het parcour beginnen.

Na het parcour was het tijd voor het touw trekken. Dat de judoka’s de laatste maanden hard hebben getraind werd nu duidelijk. Geen van de groepen gaf het cadeau! Ondertussen werden er door de begeleiders waterballonen gegooid om de judoka’s af te leiden. Na het touw trekken werd sensei Lotte ook dubbel zo hard teruggepakt. Doorweekt gingen we door naar het zeil waar nog een leuke randori ne-waza (grond partijtje) op ons lag te wachten.

Na al deze inspanning was het tijd om wat te drinken. De judoka’s hadden hard gewerkt en dit werd dan ook beloond met een zakje chips.