Judokamp 2017 groot succes bij judovereniging NINTAI

In het weekend van 9-10-11 juni vond het jaarlijkse judokamp voor de wedstrijdgroep van judovereniging nintai plaats. Dit jaar voor het eerst 2 nachten op de judo slapen.

Op vrijdag middag werd er vanaf 16.00 uur al hard gewerkt door alle begeleiders om de spullen klaar te leggen voor het onvergetelijke judokamp. Rond de klok van 17.45 kwam de eerste groep aan. Samen met begeleiders Arjan en Lisette hebben ze met de ouders de slaapspullen klaargelegd. Hierna snel in judopak voor de eerste training. De judoka`s stuiterde van energie/zenuwen. Dus hebben we veel randori (partijtjes) gedaan. Om 18.45 kwam de tweede groep met alle spullen naar de dojo in Raamsdonk. ook hier was te zien dat de judoka`s er veel zin in hadden. om 19.00 was de eerste groep klaar met de les en mochten gaan douchen en een broodje knakworst gaan eten. Groep 2 snel in judopak en de mat op. Tegen de klok van 21.00 had iedereen gedoucht en gegeten. Ondertussen waren Charlotte Schipperen en Klaas Bakker ook gearriveerd op het judokamp om mee te begeleiden. OP naar het kampvuur buiten. De judoka`s hebben in de tent spelletjes gedaan, gevoetbald, dansjes verzonnen. Maar het belangrijkste van de avond was dat de vrouw van Lars Laro (assistent wedstrijdgroep) op bezoek kwam. Samen met de judoka`s heeft sensei Lotte de afgelopen 2 weken een pakket samengesteld voor Lars en Larissa, want we krijgen er in de toekomst nog een judoka bij. In Augustus worden Lars en Larissa ouders! De kinderen waren helemaal door het dolle heen toen ze het nieuws hoorde.
Rond de klok van 00.00 ging iedereen naar bed en konden de begeleiders even uitrusten.

Zaterdag ochtend werden de judoka`s om 7.00 uur met pannen wakker gemaakt. De ene werd vrolijker wakker dan de andere. snel eruit en ontbijten want om 8.30 stond de eerste clinic op het programma. Roy Nispeling Kwam van ver met 3 jongens om een clinic karate te geven. Deze ochtend kwamen er nog 3 jongens vanuit Waalwijk onze kant op om een dagje mee te doen met het judokamp. Je zag dat de kinderen elkaar vaker zagen, Wat een gezellige bedoeling was dat. Ook moeder Bianca Voermans stond vandaag klaar om de groep mee te begeleiden. De judoka`s vonden het geweldig! Na de clinic snel een hapje fruit en weer door naar de judotraining. Hier merkte je al dat sommige judoka`s iets meer slaap nodig hadden dan dat ze hadden gekregen die nacht. Iedere groep trainde een uurtje bij Klaas Bakker en Charlotte Schipperen. Na de judotraining stond de lunch op het programma. Er werd een wedstrijd gehouden door sommige judoka`s wie de meeste boterhammen kon eten. Het aantal liep op tot 11 boterhammen. Zonder buikpijn gingen zij de tafel weer af voor een 2 uur durende spelmiddag. Sebastiaan de Wit (judoka van de senioren) stond voor de kinderen klaar met brancards, emmers, zakken enz. om ze lekker moe te maken. Rond 15.30 snel nog wat drinken erin en om 16.00 was vader Rijn Barnhoorn er om mee te rijden naar Sport Specifiek in Waspik. Hier hebben we een geweldige clinic gehad van Daphne Joosen. Weer terug aangekomen stond werd het diner op het Klaargemaakt. Ondertussen stond er een waterballonengevecht op het programma. De waterbalonnen ging niet snel genoeg dus dachten de judoka`s maar even een paar emmers te pakken die ze op sensei Lotte en Lars gooide. We pakken ze nog wel een keer terug! Charlotte had thuis hele pannen macoroni gemaakt voor al onze hongerige kids. We keken onze ogen uit hoeveel kinderen kunnen eten. Bij 1 kind stonden we met open mond te kijken. Hij vond het zo spannend want hij lust normaal alleen maar witte pasta met ketchup. Zijn eerste bord was dus ook alleen pasta met ketchup. Zijn tweede bord zat hij naast Lars Laro met een bord echte macoroni. Hij heeft zo goed als alles op. Wat waren wij als begeleiders trots op hem! Hierna weer lekker spelletjes gedaan in onze tent buiten met het kampvuur aan. Ook begeleider Arjan moest er aan geloven bij de meiden onder ons om het dansje mee te doen. De eerste groep is om 20.30 film gaan kijken. Seth heeft zon 5 minuten van de film gezien en is op zijn bed in slaap gevallen tot de volgende ochtend 7.00. De rest ging om 23.00 uur slapen. Hierna mocht groep 2 film gaan kijken in de kantine. Om 1.00 lagen alle kinderen heerlijk te slapen.

Zondag ochtend wilde we de judoka`s weer wakker maken met pannen. Deze keer waren ze bijna allemaal al wakker en moesten dus ook hard lachen omdat wij er stonden met de pannen. Snel alle bedden leeg laten lopen. Groep 2 hielp groep 1 fantastisch. Wat een team! Lekker ontbeten en nog even een judotraining voor het einde van het kamp. Lars stond klaar voor een judotrianing terwijl de andere begeleiders en sensei Lotte alles hebben opgeruimd en schoongemaakt. Om 11.00 werden alle kinderen moe maar voldaan opgehaald door de ouders. Sommige kinderen hebben de hoek van de straat niet meer gezien in de auto en waren al in dromenland voordat ze thuis waren.

Wij kijken allemaal terug op een fantastisch weekend. Sensei Lotte en Lars willen iedereen bedanken die dit kamp heeft meegeholpen en de clinics hebben gegeven. Wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar!