Hajime toernooi levert Nintai judoka’s vier vanen en een medaille op

Zaterdag 6 mei was het Hajime vanan-toernooi in Raamsdonk. De bezetting was, omdat er schoolvakantie was, wat minder dan andere keren. Er werd daarom in één groep gedraaid. Daardoor was het toch nog gezellig druk in de dojo.
Dit keer werd, onder toezicht van de trainers, gekozen voor een nieuwe vorm van indelen. De kinderen hebben zichzelf ingedeeld. Nog enig schuifwerk nadien maakte dat er best wel wat verrassende poules uit kwamen.

Een aantal judoka’s kwamen erachter dat ze zeker niet de gemakkelijkste tegenstanders gekozen hadden. Dit toernooi hebben ze heel veel leermomenten beleefd. Ook moesten een aantal judoka`s nog wennen aan de nieuwe regels, die vanaf deze keer bij overtreding bestraft werden.

Van Nintai deden dit keer Aimy, Daan, Danique, Douwe, Duke, Lars, Maaike, Owen, Stan, Sven Thieme, Wesley en Yente mee. Allen hebben heel goed gestreden. Er is dan ook door iedereen punten verdiend. Door een aantal zijn er de benodigde punten verdiend om door te stromen naar een volgende kleur vaan. Dit was het geval bij nieuwkomer Yente de Beus, die een gele vaan in ontvangst mocht nemen. Voor Duke Vermeij was de groene vaan zijn verdienste. Hij haalde vandaag 26 punten bij. Douwe Jansen wist vandaag maar liefst 32 punten bij te halen en mocht de blauwe vaan ontvangen. Maaike Ligtvoet had ook een topdag vandaag. 24 punten bij gehaald. Dat was voldoende voor een bruine vaan.

Volgt nog de Nintai klapper van deze dag, Sven Teurlings. Hij heeft zo hard gestreden dat hij het voor elkaar kreeg om zijn zilveren medaille in de wacht te slepen. Sven, we hebben genoten van een stukje judo spektakel dat je ons getoond hebt.

Rest ons nog een ieder die een bijdrage heeft geleverd om dit toernooi soepel te late verlopen, te bedanken. Zonder hulp is het niet mogelijk om een toernooi te laten slagen. Bedankt hulptroepen!
Volgt nog één normaal Hajime op 3 juni in Waalwijk.

En het Hajime toernooi seizoen 2016/2017 wordt afgesloten op 8 juli met het Super-Hajime. Dit word gehouden in sporthal de Slagen, De Gaart 2 te Waalwijk. Dit Super-Hajime begint om 11.30 uur. Wilt u genieten van een gratis judo-evenement, noteer deze datum dan alvast in uw agenda.

Download bestand