Judovereniging NINTAI naar Drie linden toernooi in Prinsenbeek

Op zondag 09-04-2017 ging JV NINTAI in alle vroegte richting Prinsenbeek. De eerste groep stond om 8.00 uur paraat om te wegen. Thieme Vermeulen, Duke Vermeij, Douwe Jansen, Lars van Dun, Daan Cheizoo, Stan Verduijn en Cas van Elzelingen beten het spits af. Duke en Cas van hadden het zwaar vandaag. Thieme won zijn eerste partij, hij was zo blij dat hij vergat het winnaarszakje van de grond te rapen. Thieme heeft vandaag zijn stinkende best gedaan en weer veel geleerd. Douwe Jansen won zijn eerste paar partijen, verloor hierna 2 partijen. Douwe was zichtbaar teleurgesteld maar heeft hard gewerkt voor zijn partijen. Stan heeft zijn eerste partij verloren echter zijn tweede partij won hij vrij snel. Een high five met de coaches. Zijn derde partij verloor hij maar zeker niet door niks doen. Stan heeft goed zijn best gedaan. Daan heeft vandaag 3 partijen gewonnen en 2 verloren. Hierdoor viel hij net buiten de prijzen. Hij was teleurgesteld maar pakte dit netjes op. Ook dit is judo! Lars van Dun had super krachten met het ontbijt op. Lars heeft zeer netjes staan judoën en dit resulteerde met een grote zilveren beker.

Om 10.30 uur stonden Chloë Deckers, Quinte Deckers en Nola Lior klaar om hun judo kunsten te laten zien. Quinte wist vandaag een partij naar zich toe te trekken. Met tips van de coach gaat zij door naar de volgende toernooien. Zus Chloë verloor haar eerste partij. Dit viel haar tegen maar toch krabbelde ze zichzelf terug naar een welverdiende derde plaats. Nola kan niet alleen judoën maar ook vrolijk in het rond blijven kijken naar haar coach of ze het goed doet. De ene heupworp kwam na de andere. Dit resulteerde in een gouden beker.

Nadat de coaches even pauze hadden en van het zonnetje konden genieten stonden Kyran Lior en Wesley de Man klaar om te judoën. Kyran’s judomaatjes waren soms net iets te groot. Toch wist hij een partij
netjes naar zich toe te trekken. Wesley zat in een enorm zware poule. Hij heeft super zijn best gedaan en daardoor verdiende hij een ijsje van mc donalds. Totdat er een belletje uitging dat hij toch een derde plaats had verdiend omdat er een foutje was gemaakt in zijn poule. De ijsjes zijn nog net niet de prullenbak ingegooid, maar Wesley stond met 15 minuten weer terug in Prinsenbeek om zijn beker alsnog in ontvangst te nemen.

In de laatste groep mochten Aimy de Beus, Danique de Beus en Wendy van Doesburg. Deze middag eindigde net iets minder dan we gehoopt hadden. Aimy viel in de eerste partij hard op haar nek waardoor ze met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Gelukkig mocht ze dezelfde dag nog naar huis en moet ze nu rust nemen. Terwijl Aimy op de brancard gelegd werd moest zusje Danique judoën. Danique keek tijdens het judoën veel naar haar zusje en heeft van haar eigen wedstrijden niet veel meer meegekregen. Wat een lieve zussen! Wendy van Doesburg zat in een kleine poule. Ze heeft netjes staan judoën en dit bracht haar tot de tweede plek. Na het judoën weer snel bij clubgenootje/vriendinnetje Aimy kijken.

Er is vandaag niet alleen mooi judo laten zien door onze judoka’s maar ook dat we als een echt team met elkaar omgaan. Zeker de laatste groep heeft dit weer laten zien. Aimy veel sterkte en hopelijk zien we je snel weer op de judomat!