Nintai judoka`s strijden op tweede onderlinge wedstrijden

Het was zaterdag 8 april 2017 weer een gezellige drukte tijdens de tweede onderlinge wedstrijden. Zelfs het mooie weer kon er niet voor zorgen dat de judoka`s de wedstrijden aan zich voorbij lieten gaan.

In de eerste groep kwamen de mini`s op de tatami, judomat. Na een zeer korte warming-up werden ze ingedeeld in teams. Vier in totaal, zodat elke judoka 3 wedstrijden speelde. Door de spanning wisten sommige kleuters plots niet meer wat ze geleerd hadden tijdens de les, maar dat deert niet. Het gaat tenslotte om het meedoen. Dat is belangrijker dan het winnen. In deze zelfde groep deden ook de 6 en 7-jarige mee. Wat kun je goed zien dat die al wat meer ervaring hebben. Zij maakte al verschillende beenworpjes. De heupworpen werden vooral toegepast wanneer er een trainer of de scheidsrechter even wees op het bestaan er van. Moe maar voldaan werd het wedstrijddeel voor deze kinderen rond half drie afgesloten. Met oorkonde in de hand, op naar huis.

Om drie uur kwam de 8+ groep. Ook zij werden ingedeeld in vier teams. Deze al veel meer ervaren judoka`s hebben laten zien dat ook recreanten al een aardig potje kunnen judoën. Hier was veel minder aanwijzing nodig om mooie worpen en grondgevechtjes te kunnen bekijken. De temperatuur steeg namaten de wedstrijden vorderde. Ook deze groep verliep erg vlotjes en tegen vijf uur kon ook deze groep hun oorkonde in ontvangst nemen.

Met hulp van een aantal ouders werd de dojo weer omgebouwd tot normale trainingsmat, waarvoor onze dank! Ook een woord van dank voor de ouders, trainers, scheidsrechters en meehelpende wedstrijdjudoka`s die deze middag hebben mogelijk gemaakt.

De volgende OW staan gepland op 24 juni. Hierover ontvangen de judoka`s nog een brief/mail.