Nintai pakt 1 keer goud en 2 keer zilver op het Sprokkeltoernooi in Rijen

Op zondag 12 februari vond het sprokkeltoernooi in Rijen plaats. In alle vroegte stonden Chloë Deckers, Quinte Deckers, Danique de Beus en Michelle Wong op de tatami (judomat) om zich op te warmen. Al snel werden de dames omgeroepen om naar de mat te gaan waar de wedstrijden plaats vonden. Chloë Deckers had vandaag een top dag. Ze heeft hard gewerkt en alle partijen op één na gewonnen met ippon. Een tweede plaats voor Chloë. Quinte Deckers had een beetje pech vandaag. Quinte is bekend met een grote teen waar zij iedere keer door heen gaat. Vandaag was dit het geval bij haar andere grote teen. Toch heeft Quinte gestreden voor wat ze waard was. Danique de Beus zat in een sterke poule met tijgers van meiden. Ze heeft netjes haar partijen gedraaid. Michelle Wong heeft vandaag laten zien dat ze alles gegeven heeft wat ze op dit moment in zich had. Haar eerste wurging is ook goed gelukt in de -15 jaar.

Na deze 3 meiden mochten Wendy van Doesburg, Cas van Elzelingen, Daan Cheizoo en Aimy de Beus. Wendy was erg zenuwachtig. Voor het eerst moest zij in de -18 judoën. Toch best spannend tussen al deze grote dames. Wendy heeft netjes staan judoën. Cas en Daan hebben de coaches weer met open mond naar hun kunsten laten kijken. Wat kunnen deze mannen judoën. Beide vielen helaas net buiten de prijzen maar zeker niet door slecht judo. Ook Aimy zat vandaag voor het eerst in de -18. Aimy was niet heel zenuwachtig en heeft al haar partijen bijna helemaal uit weten te judoën. Ze heeft het haar tegenstanders zeker niet makkelijk gemaakt.

Ondertussen stonden Owen van Dongen, Sven Tuerlings, Kyran Lior en Nola Lior klaar om te judoën. Kyran en Owen hebben een leerzame dag gehad op dit zware toernooi. Sven is vandaag zo in de armen van coach Lotte gerent van blijdschap. Hij won al zijn partijen met een ippon dat resulteerde op een mooie eerste plaats. Nola zat in een poulesysteem en heeft ook vandaag weer netjes staan judoën. 2 van de 3 partijen wist zij te winnen met ippon. Een mooie tweede plaats van Nola.

In de laatste groep zaten onze jongens -10 jaar. Stan Verduijn, Thieme Vermeulen en Duke Vermeij moesten best een tijdje wachten op hun eerste partijtjes. Alle drie de mannen hebben weer wat puntjes meegekregen voor de trainingen. wij zijn trots op jullie!