17 Judoka’s van judovereniging NINTAI naar LTK toernooi in Tilburg

Op zondag 5 februari vertrok judovereniging NINTAI met 17 judoka’s naar Tilburg. Coach Lotte en Lars kregen vandaag hulp van Sensei Charlotte Schipperen. Aller eerst willen wij haar heel erg bedanken voor de steun en gezelligheid.

De -15 was als eerste aan de beurt. Aimy de Beus en Danique de Beus zaten net als vorige week bij elkaar in de poule. Wat hebben de zusjes weer staan vechten! Aimy mocht naar huis met een eerste plaats en Danique met een derde plaats. Kyran Lior en Owen van Dongen zaten bij elkaar op de mat. Altijd gezellig om bij de clubmaatje te zitten ook al zit je in een andere poule. De mannen hebben leuk staan judoën. Kyran werd tweede en Owen derde. Als laatste in deze groep was Michelle Wong aan de beurt. Haar eerste wedstrijd in de -15 en hier moest zij erg aan wennen. Toch een mooie derde plaats voor Michelle.

In de volgende groep waren de judoka’s van de -12 jaar aan de beurt. De zussen Chloë Deckers en Quinte Deckers kwamen weer met een paar mooie vlechten in het haar de zaal binnen. Niet alleen de vlechten zaten goed dit weekend maar ook hun judotechnieken. De dames vochten voor hun podiumplek. Chloë won de eerste plaats en Quinte de tweede. Cas van Elzelingen en Daan Cheizoo zaten bij elkaar op de mat. Cas zat in een sterke poule en moest hard werken voor zijn punten. Hij mocht het podium betreden op de derde rang. Daan maakte het vandaag spannend. Hij verloor een partij waardoor het nog niet zeker was of hij eerste of tweede werd. Doordat Daan meer punten had dan de judoka op plek twee mocht hij toch op de hoogste trede gaan staan. Sven Tuerlings had het ook zwaar vandaag. Wat een kanjer is Sven. Vorige week baalde hij zo erg van zijn wedstrijden dat hij tranen in zijn ogen had. Deze keer baalde hij wel maar had geen tranen meer. Ook dit een judo! Sven werd heel netjes derde. Voor Maaike Ligtvoet was dit haar echte JBN wedstrijd. Best spannend allemaal. Maaike heeft leuk staan judoën en won de derde plaats.

In de laatste groep waren onze mini tijgers aan de beurt. Douwe Jansen en Lars v. Dun hebben weer wat kunsten laten zien. Douwe kwam vol trots vertellen aan zijn coaches dat hij tweede was geworden. Een harde high five kon hier niet missen. Lars had het zwaar vandaag. Zijn tegenstanders waren af en toe net beren. Wat is hij netjes blijven staan. Een derde plaats voor Lars. Thieme Vermeulen en Duke Vermeij zaten bij elkaar op de mat. Thieme heeft zijn coaches en zijn moeder flink laten schrikken. Hij maakte een enorme smak met zijn achterhoofd op de judomat. Met een wekadvies is hij naar huis gegaan. Toch een derde plaats voor Thieme. Duke had het ook zwaar vandaag. Zijn maatjes waren sterk. Hij bleef netjes staan en zijn worpjes maken. Ook een derde plaats voor Duke. Stan Verduijn had vandaag zijn oren thuis laten liggen. Hij zat met zichzelf in de knoop waardoor hij een paar woordenwisselingen met de coaches had. Natuurlijk heeft hij ook weer zijn excuses aangeboden. Stan mocht op de derde plaats gaan staan. Nola Lior was de laatste van de groep. Nola heeft gevochten voor haar punten. Een mooie derde plaats voor haar.

Coach Lotte, Lars en Charlotte kijken terug op een leerzame dag. Op naar de volgende toernooien!