Langstraattoernooi zeer succesvol verlopen voor judoka’s judovereniging NINTAI

Zondag 29 januari was het eerste judotoernooi van 2017 voor JV NINTAI. De spits werd in Kaatsheuvel afgebeten door: Lars van Dun, Douwe Jansen, Thieme Vermeulen, Stan Verduijn en Duke Vermeij. Thieme zat in een sterke poule maar wist zich goed staande te houden tussen alle sterken beren. Hij wist een aantal partijen naar zich toe te trekken. Een mooie 3de plaats. Duke en Stan zaten bij elkaar op de mat. Beide wel in een andere poule. Stan maakte een aantal mooie ippons (vol punt). Na een aantal tips van de coaches maakte ook Duke een paar mooie punten. Beide mannen gingen huiswaarts met een beker waar een grote twee op stond. Lars was de knaller van de eerste groep. Hij wist alle partijen glansrijk te winnen. Vol zelfvertrouwen klom hij op het ereschavot op de hoogste trede.

In de tweede groep waren de meiden van JV NINTAI actief. Aimy de Beus en Danique de Beus zaten bij elkaar in de poule. Echter was de zussenliefde op de mat niet te zien. Beide dames hebben de coaches met trots naar de partijen laten kijken. Aimy ging naar huis met een eerste plaats en zusje Danique met een zeer verdiende derde plaats.
Naast Aimy en Danique moesten ook de zussen Chloë Deckers en Quinte Deckers hun kunsten laten zien. Er moest gewogen worden in judopak. Chloë stond vol trots met haar nieuwe ‘dikke’ wedstrijdpak klaar echter woog dit pak iets meer dan haar vorige judopak. Toch liet ze zichzelf niet kennen in een hogere gewichtsklassen en wist alle partijen op één na te winnen. Een welverdiende tweede plaats. Quinte moest vandaag hard werken voor haar punten. Dit heeft ze ook zeer zeker gedaan. Quinte mocht het podium betreden op de derde plaats.
Nola Lior heeft de coaches met open mond laten kijken naar haar judowedstrijden. Nola wist alle partijen binnen enkele seconden te winnen. Met goud beladen keerde ze huiswaarts.

Na de dames mochten Owen van Dongen zijn judo kunsten laten zien. Zijn moeder was zijn nieuwe wedstrijd pak nog uit de auto aan het halen toen de eerste winst al binnen was. Owen scoorde met een vol ippon! Zijn andere partijen heeft hij zeer netjes staan judoën. Dit resulteerde in een derde plaats.

Na Owen waren onze laatste 3 mannen aan de beurt. Sven Tuerlings zat voor het eerst in de -12 jaar. Sven heeft krachtig staan judoën en was teleurgesteld dat sommige partijtjes iets minder gingen naar zijn zin. Deze mening deelde de coachen zeer zeker niet. Wij vinden dat hij trots mag zijn op zijn derde plaats
Cas van Elzelingen en Daan Cheizoo zorgde voor een gouden slot. Beide heren wisten met de volle punten de wedstrijden te winnen. Zelfs een bloedneus deerde Cas niet. Hij ging onverstoord verder.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde start van 2017.