Charlotte Schipperen behaalt 2e Dan Judo

Afgelopen zaterdag 19 november heeft Charlotte Schipperen, judolerares bij JV Nintai, haar 2e Dan behaald in Gilze. Zaterdag moest het laatste deelexamen afgelegd worden. Dit examen bestond uit 2 verschillende kata´s.

Een kata bestaat uit een aantal technieken die op afgesproken manier gedemonstreerd moeten worden. De eerste kata was de Gonosen no kata. Dat is een kata waar 12 overname technieken gedemonstreerd moeten worden. Dit wordt beoordeeld door een examencommisie bestaande uit 3 personen. Dit waren Dhr.Piet de Jong 7e Dan, Marinus Bliemer 6e Dan en Alex de Kroon 5e Dan.

Charlotte voerde het Gonosen no kata uit met Keiko van der Weide die als Uke fungeerde. Uke is degene die geworpen wordt. Ondanks de zenuwen werd het kata goed uitgevoerd en kon ze beginnen aan haar 2e kata. Dit was het Nage no kata waar 5 series van 3 technieken moeten worden gedemonstreerd, zowel rechts als links, dus 30 technieken. Bij dit kata was het haar dochter Lotte die als Uke fungeerde. Ook deze kata werd met goed beoordeeld.

Omdat Charlotte al in een eerder stadium haar staande en grondtechnieken had gedemonstreerd kreeg ze van de voorzitter dhr Manfred Kuijpers 8e Dan haar 2e Dan uitgereikt. Een blij en opgelucht drietal dames, dat door de vele uren trainen, zeer tevreden was met het behaalde resultaat.

Door deze prestatie kwam zij ook in het bezit van het diploma judoleraar A. Omdat zij de opleiding hiervoor al op een goede manier had afgerond, maar nog toen nog geen 2e Dan had , wat een minimale eis is om judoleraar A te worden.

Charlotte gefeliciteerd, namens het bestuur van JV Nintai, en we weten zeker dat de vele kinderen die je les geeft trots op je zullen zijn net zoals je collega´s en trainer, Klaas Bakker.