Nintai pakt 3 podiumplekken bij Open Bredase Kampioenschappen

Zondag 6 november mochten 15 judoka`s de tatami (judomat) betreden in Breda. Met zes meiden, Quinte Deckers, Aimy de Beus, Danique de Beus, Chloë Deckers, Michelle Wong en Wendy van Doesburg werd gestreden in Breda.

Quinte, Danique, Wendy en Aimy troffen een sterke poule waarin ze streden voor wat ze waard waren. Ze hebben deze dag leermomenten gehad waar de trainers weer mee aan de slag kunnen.
Chloë en Michelle zaten in dezelfde groep. Dit geeft gezelligheid naast de mat. Dat deze gezelligheid op de mat overboord gegooid werd hebben de dames bewezen. Michelle heeft de tweede partij verloren en de andere drie partijen was ze duidelijk te sterk voor haar tegenstanders. Michelle mocht het podium beklimmen op de derde plaats.
Chloë won de eerste twee partijen waarmee zij meteen in de finale stond. Dit was tegen oud clubgenootje Vera Wandel. Deze was nog net een stapje te groot voor haar maar duidelijk was te zien dat Chloë er alles aan deed om het Vera moeilijk te maken. Een mooie tweede plaats voor Chloë.

Als eerste van de mannen waren Sven Tuerlings en Cas van Elzelingen aan de beurt. Voor Cas was het zijn eerste echte JBN toernooi. Cas was enorm zenuwachtig. Hij heeft in het totaal 3 partijen gejudood waarvan hij er één wist te winnen. Een mooi resultaat.
Sven verdient niet alleen een podium plek voor zijn karakter maar ook voor zijn judokrachten. Sven wist 3 partijen te winnen waardoor hij een welverdiende derde plek wist te behalen.

Daarna waren Thijs Branderhorst en Wesley de Man aan de beurt. Thijs begon erg sterk. Bij zijn laatste partij kwam hij in een wurging welke niet gelijk opgemerkt werd door de scheidsrechter, waardoor hij even stond te shaken op zijn benen. Een beetje sportdrank van de coach erin deed Thijs goed. Een leerzame dag voor Thijs. Met Wesley hadden de coaches een afspraak gemaakt. Wat er ook gebeurd niet boos worden! Een dikke pluim voor Wesley! Zelfs toen hij onderop in de houdgreep lag kwam hij netjes de mat af. Een mooie ervaring rijker voor Wesley.

Als laatste mochten onze mini`s de mat betreden. Bij Stan Verduijn, Duke Vermeij en Thieme Vermeulen zat de energie er vooraf goed in. Stan en Duke zaten bij elkaar in de poule. Ze hadden veel lol tijdens het wachten. Tijdens de wedstrijdjes hebben beide mannen hun best gedaan. Voor Duke was het zijn eerste echte JBN toernooi. Het was allemaal even wennen. Ook voor Thieme was het zijn eerste echte JBN toernooi. Wat kan Thieme gas geven! Hij is als kleuter begonnen bij judovereniging NINTAI en nu zit hij sinds kort bij de wedstrijdgroep. Hij is met sprongen vooruit gegaan (in judo maar zeer zeker ook mentaal).

Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op onze site: www.judoverenigingnintai.nl.