Eerste Hajime van het nieuwe seizoen weer een groot succes

Op zaterdag 15 oktober vond het eerste hajime toernooi weer plaats in Raamsdonk. Er was een grote opkomst in beide groepen.

Om 14:00 uur zijn we zoals gewoonlijk weer begonnen met de mini’s. De meeste hadden al enige ervaring in het hajime (vaantjestoernooi). Alleen Douwe Jansen deed echt voor de eerste keer mee aan deze wedstrijd. De eerste partij stond hij erg zenuwachtig te wachten tot het start signaal van de scheidsrechter kwam. Groeten, hajime (wedstrijd begint), en weg waren de zenuwen. Als een echte tijger viel hij zijn tegenstanders aan en was verbaasd over het sneller resultaat. Dit zelfde was te zien in alle volgende partijen.

Stan Verduijn, Floris Klep, Thieme Vermeulen, Lars van Dun, Raïssa van Bragt en Nola Lior zijn al wat doorgewinterd in het hajime. Zij begonnen hun partijen dan ook geheel ontspannen. Wat hebben we genoten van de mooie worpen en newaza (grondgevechtjes) die ook zij lieten zien. Er zijn weer een aantal punten bijgekomen in het totaal.

Om 16:00 stond de tweede groep al te springen om de tatami te betreden. In deze groep deden maar liefs 12 judoka’s van NINTAI mee. Ook voor Fleur Nerings was het de eerste keer. Best spannend om met onbekende judoka’s een partijtje te doen. Cas van Elzelingen, Quinte Deckers, Anne Barnhoorn, Daan Cheizoo, Danique de Beus, Chloë Deckers, Michelle Wong, Kyran Lior, Wesley de Man, Aimy de Beus en Wendy van Doesburg waren de meer ervaren judoka’s, Wat resulteerde op mooi judo.

Nog even een hart onder de riem voor Aimy de Beus. Het zal je maar gebeuren dat je tijdens je laatste partij ziet dat je teen de verkeerde kant uit staat. Een gezellig ritje met sensei Lotte de Heijde naar het ziekenhuis. Op naar Oosterhout, waar ze snel weer weg konden. Daarna ritje Molengracht, Breda, waar het even langer duurde. Eerst een arts gekeken, weer maar wachten. Daarna een foto, en weer wachten. Eierkoekje eten, Aimy toekijken, en het verlossende woord… Niet gebroken, vooral rust houden!! Ai, dat is een probleem voor Aimy.

Verder hebben we het gered met twee pleisters en een aai over de bol.

Wil van der Pluijm was deze keer door privé omstandigheden verhinderd. We hadden er een hard hoofd in om het zonder haar te moeten stellen. Gelukkig kwamen er spontaan hulptroepen uit onze ouders tevoorschijn. Rest ons dus nog de hulptroepen te bedanken. Ook een woord van dank voor de scheidsrechters en trainers die alles in goede banen leidde.

Het volgende Hajimé staat gepland op 5 November. Dit keer in Waalwijk.