Halfjaarlijkse slip examens bij de judoka’s vanaf 6 jaar en een doe-les voor de ouders bij de aller jongste judoka’s

In de week van 11 t/ 16 juli waren er bij judovereniging Nintai weer de slipexamens op de afdelingen in Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

En dat is altijd een feestje voor zowel de judoka’s als de ouders. Een judoles van je kind bijwonen en bij de mini’s lekker met je kind stoeien op de tatami. Super, en heel veel ouders hadden dan ook de tijd genomen om tijdens deze bijzondere lessen aanwezig te zijn. Opa’s, oma’s en andere belangstellende volgde dit voorbeeld zodat het een gezellige drukte was op de afdelingen. En het is natuurlijk ook bijzonder om je kind in deze geweldige sport te zien groeien. Veel werd er door de judoka’s getoond de voorwaartse val, de achterwaartse val, de zijwaartse val. Beenworpen, schouderworpen en heupworpen. Ook veel grondtechnieken werd er aan alle aanwezige voorgedaan al met al geslaagde slipexamens.

De bandexamenkandidaten moeten nog even wachten tot het centraal bandexamen op zaterdag 16 juli, maar voor alle andere judoka’s vanaf 6 jaar kwam van de betreffende sensei het verlossende woord. Alle judoka’s waren geslaagd voor hun volgende slip. Die ze na het praatje van de sensei dat natuurlijk bij een uitreiking hoort, onder toeziend oog van alle belangstellende ontvingen. En zijn daardoor weer een stapje verder gegaan op weg naar de volgende Kyu (band). Gefeliciteerd voor jullie allemaal. Voor 75 judoka’s was er nog een extra moment van fame deze ontvingen naast hun nieuwe kleur slip. Een bronzen(1x deelname), zilveren (2x deelname)of gouden medaille (3x deelname) aan de Onderlinge Wedstrijdjes afgelopen seizoen ook hiermee allemaal van harte gefeliciteerd!

Namens alle trainers, contactpersonen en bestuur judovereniging Nintai.