14 judoka’s geslaagd voor hun volgende kyu

Op zaterdag 16 juli was er bij judovereniging Nintai het centraal bandexamen. In onze dojo te Raamsdonk.

Ondanks dat ze toch goed voorbereid waren op het examen kwamen ze toch wel zichtbaar zenuwachtig aan zo rond de klok van 12.45 uur. Snel de judogi aangetrokken en waren ze wat dat betreft er klaar voor om te laten zien dat ze klaar waren voor hun volgende band. Alle trainers waren voor dit bijzonder moment natuurlijk ook aanwezig en zo kon om klokslag 13.00 uur na het groeten het examen van start gaan. En dat je daar toch behoorlijk veel worpen moet laten zien kwamen ze op de tribune al snel genoeg achter. De judo rol links en rechts, de achterwaarts val en deze ook met doorrollen. En de zijwaartse val, ebi, 4 (voor de gele band )of 5 (oranje band)beenworpen, 3 of 4 heupworpen, 1 of 2 schouderworpen, 1 of 2 combinaties en 1 of 2 overnames, 1 of 2 passeertechnieken en 2 of 4 keer en kantel technieken en 2 of 3bevrijdingen en 3 of 5 houdgrepen voor de oranje banden waren er extra ook nog de Tai-en de tani-otoshi en een paar verwurgingen die op de examen vereiste staan. Gelukkig voor de examenkandidaten werd het allemaal eerst voor gedaan door een van de trainers of door judoka’s die het aandurfde om het voor te doen. Wesley de Man wist voor heel veel worpen ook de Japanse naam. Een compliment voor jou Wesley. Gelukkig lieten de judoka’s ondanks de zenuwen een mooi examen zien en kregen dan ook rond de klok van half drie te horen dat ze allemaal geslaagd waren. Een voor een kregen ze na het praatje over hun judokwaliteiten van de sensei hun nieuwe kleur band om, en de bijbehorende diploma uitgereikt!

Geslaagd voor de 5e kyu (gele band) Larissa Havermans, Cas van Elzelingen, Sven Groenenveld, Roy de Man, Quentin Verlegh, Quinte Deckers en Stan Berende. Geslaagd voor de 4e kyu (oranje band) Wesley de Man, Wendy van Doesburg, Guy van Disseldorp en Jens van der Pluijm.

Een apart bandexamen was er woensdag 13 juli al afgenomen in onze groep met G-judoka’s en daar mochten de gele band omknopen, Sander Buswijller, Rick van den Brule en Pieter Barnhoorn.

Van harte gefeliciteerd voor jullie allemaal. Namens alle trainers, contactpersonen en bestuur judovereniging Nintai.