Onderlinge krachtmeting tijdens Clubkampioenschappen van Judovereniging Nintai

Zondag 26 juni waren bij judovereniging Nintai de jaarlijkse clubkampioenschappen ook deze keer weer bij de KOLOSZAAL in Raamsdonksveer waar wij iedere jaar weer van harte welkom zijn en ons alle medewerking wordt verleend. Alle medewerkers(sters) van de Koloszaal willen wij hierbij dan ook hartelijk bedanken voor deze gastvrijheid.

Na een week van matten sjouwen met grote dank aan Sensei Klaas, Charlotte en Lotte en alles in orde brengen in de koloszaal was het zondag ochtend dan zover. We promoten dit toernooi altijd goed bij de judoka’s op onze verschillende afdelingen, want het is juist leuk om met alle judoka’s deze clubkampioenschappen te beleven.

Maar jammer genoeg was het ook deze keer niet gelukt om iedereen aanwezig te krijgen.. Er was in de gemeente meer te doen o.a.de kermis en de dikke banden race dus moest er af en toe toch een moeilijke keus gemaakt worden. Uiteindelijke hadden 95 judoka’s zich ingeschreven. Rond de klok van half tien druppelde de eerste Nintai judoka’s de Koloszaal binnen. De wedstrijdjudoka’s al ervaren dus zonder stress, maar onze vele recreanten, de mini’s vanaf ongeveer 4 jaar en de g-judoka’s toch wel vol spanning. Niet goed wetend wat hun te wachten staat, en zeker niet als je pas voor de eerste keer meedoet. Rond tien uur betraden ze de tatami terwijl onze vaste song the eye of the tiger door de microfoon klonk. Want zo moedig als een tijger ben je nu eenmaal als je aan de clubkampioenschappen van Nintai durft mee te doen. En na de opening van het toernooi door de wethouder van sport Bert van den Kieboom en onze vicevoorzitter Henny Bisschop. Kon de poule indeling bekend gemaakt worden en kon het strijden tegen elkaar van start gaan. Soms met verrassende resultaten. Maar wat een mooie wedstrijdjes zijn er gestreden en wat heeft iedereen zijn best gedaan om op het podium te komen. En wat een geduld hebben jullie gehad, want bij judo moet je vaak op je beurt wachten en geduld hebben. Want je mag verdeeld over de dag zelf 4 á 5 wedstrijdjes strijden en vervolgens veel leren van wedstrijdjes die je ziet. En dat viel zeker voor onze mini’s niet mee. Er werden deze dag ook lootjes verkocht om de clubkas van Nintai te spekken en de (hoofd) prijs was een nieuw judo pak. Ook kon je je deze dag aanmelden als nieuwe matten sponsor en daar zijn ook weer drie sponsors uit voort gekomen Amy en Sander Buijwijller, Sven Teurlings en Hylke en Marre Bonninga. Alle eerdere mattensponsors flitsten gedurende dag over de beamer dankzij mijn judomaatje Martin Prins die een prachtige PowerPoint presentatie had gemaakt met o.a. foto’s van alle Nintai judoka’s en alle activiteiten die we afgelopen jaar met onze judoka’s hebben beleefd. De dag werd afgerond met de prijsuitreiking door onze vicevoorzitter Henny Bisschop. Die mijn persoontje eerst even in het zonnetje zetten voor het organiseren van o.a. deze clubkampioenschappen. Ik doe het graag en met liefde als ik de judoka’s zie genieten en superblij zie met een gewonnen prijs is mijn inzet alweer dubbel en dwars terug verdiend! Daarna was de trekking van de verkochte lootjes voor 217 euro was er aan lootjes verkocht (dankjewel) en het Judo-pak ging naar de Familie Lior! Die hebben vier judoka’s als lid bij J.V. Nintai dus ben benieuwd, wie ik het nieuwe judo pak mag aan meten!

Dan nu de uitslag per poule:

De g-judoka’s
Poule 1: 3e Sander Buswijller, 2e Pieter Barnhoorn, 1e Bart van Oosterhout.
Poule 2: 3e Rick van den Brule, 2e Linske Vermeulen, 1e Melvin v Beek.

De wedstrijdjudoka’s
Poule 3: 3e Thieme Vermeulen en Duke Vermeij, 2e Floris Klep, 1e Stan Verduijn.
Poule 4: 3e Nola Lior en Tygo Groenendaal, 2e Quinte Deckers, 1e Raïssa v Bragt.
Poule 5: 3e Chloë Deckers en Suraya van den Heuvel, 2e Michelle Wong, 1e Daan Cheizoo.
Poule 6: 3e Lars v Dun en Danique de Beus, 2e Jesse van Delft, 1e Cas v Elzelingen.
Poule 7: 3e Maaike Ligtvoet, 2e Aimy de Beus, 1e Kyran Lior.
Poule 8: 3e Owen v Dongen, 2e Sven Teurlings 1e Teun v Huffelen.
Poule 9: 3e Tigo Zijlmans en Wesley de Man, 2e Wendy van Doesburg, 1e Suze Smits.

De kleuterjudoka’s
Poule 10: 3e Jill Boogers en Anna Veens, 2e Brenda v Doesburg, 1e Seth Voermans.
Poule 11: 3e Vayenne van Dortmont, Lars v Bree en Marit v/d Broek, 2e Finn Schakel, 1e Zoë v Putten.
Poule 12: 3e Bram Meijer en Sopfie Zwikker, 2e Karlijn Nerings, 1e Rowan Lior.

Onze recreanten vanaf 6 jaar.
Poule 13: 3e Marre Bonninga en Noa van der Heijden, 2e Arthur Kanters, 1e Lucas Hendrickx.
Poule 14: 3e Keira Deckers, Imme v/d Burg en Justin v/d Vleuten. 2e Wes Dingemans, 1e Cas Hoogerwaard.
Poule 15: Philip Pas, Yenthe de Beus en Tijs de Koster, 2e Lugiano Bestebreur, 1e Colin Kulmann.
Poule 16: 3e Wesley van Veghel en Timo Jansen, 2e Thijmen van der Heijden, 1e Tyro Voermans.
Poule 17: 3e Lars Zijlmans, 2e Hylke Bonninga, 1e Niek van der Heijden.
Poule 18: 3e Fleur Nerings, 2e Quentin Verlegh, 1e Leonne Pas.
Poule 19: 3e Senna Stoop, 2e Evi Coolbergen, 1e Ed v Eijk.
Poule 20: 3e Polle van Oversteeg en Jayden Smits, 2e Liam Lior, 1e Wesley Snijders.
Poule 21: 3e Megan Paans en Sepp v/d Burg, 2e Kathy Dingemans, 1e Rick de Heijde.
Poule 22: 3e Roy de Man en Joëlle Kulmann, 2e Sven Groenenveld, 1e Elias Oubelkas.
Poule 23: 3e Mees Groen en Kuno de Vetter, 2e Tijl de Kievit, 1e Sanne Kreijsig.

Van Harte Gefeliciteerd allemaal met jullie dik verdiende prijs!

Ik sluit af met een woord van dank aan alle mensen/vrijwilligers die me hebben meegeholpen om deze clubkampioenschappen tot een geslaagd einde te brengen En in het bijzonder nogmaals de Koloszaal!!! Dank jullie wel.