Een Super Hajimé voor o.a. de Nintai Judoka’s

Afgelopen zaterdag 25 juni was alweer het laatste hajimé toernooi van dit seizoen, een SUPER Hajimé.

Dit laatste toernooi was zo genoemd omdat er buiten dat het deze keer dankzij een gulle sponsor (ouder) van budovereniging ASAHI uit Waalwijk het in sporthal de Slagen te Waalwijk kon plaatsvinden. Maar ook omdat er tijdens dit toernooi iets te knabbelen was voor iedereen er een loterij plaatsvond met een nieuw judo pak als hoofdprijs. Het belangrijkste was natuurlijk dat er voor iedereen deze keer dubbele punten te verdienen waren en dus ook de kans op een volgende vaan/medaille verdubbeld zou worden. Ook dit Hajimé was verdeeld in twee rondes de eerste groep startte rond half twee en de tweede ronde rond 16.00 uur. In beide rondes gingen ongeveer 40 judoka’s de strijd op de tatami tegen elkaar aan. En dat er om dubbele punten gestreden werd was duidelijk te merken ze deden er allemaal nog een schepje bovenop. En zaten tussen de wedstrijdjes door al te rekenen op wat voor eindresultaat ze uit zouden komen. Het regende deze middag inderdaad vaantjes en medailles en sommige judoka’s mochten er zelfs twee in ontvangst nemen. En voor degene die deze keer er net met het puntenresultaat tussen twee vaantjes in vielen. Sempai Wil heeft stiekem gekeken en de volgende keer dus na de zomervakantie is er voor jullie ook weer een vaantje om in ontvangst te nemen je hoeft nog maar een paar puntjes te scoren! Na de eerste ronde, waren er dubbele punten voor Maaike Ligtvoet. Een oranje vaan voor Floris Klep en Lars van Dun, Een groene en blauwe vaan voor Stan Verduijn, een blauwe vaan voor Quinte Deckers.

Na de tweede ronde waren er dubbele punten voor Nola Lior voor haar een extra compliment van Sempai Wil ze was te laat voor de eerste ronde, maar was zo dapper om met de tweede ronde mee te judoën. En ze liet haar girlpower duidelijk zien op de tatami. Ook dubbele punten voor Danique de Beus en Michelle Wong. De groene en blauwe vaan voor Kyran Lior, de blauwe vaan voor Aimy de Beus. De bruine vaan voor Owen van Dongen, de zwarte vaan voor Chloë Deckers, Wendy van Doesburg, Sven Teurlings en Thijs Branderhorst. De bronzen medaille voor Suraya van den Heuvel, de zilveren medaille voor Daan Cheizoo en Wesley de Man had de hoofdprijs deze dag de zilveren en de gouden medaille en de hoofdprijs van de loterij een nieuw judopak. Gefeliciteerd! Natuurlijk voor jullie allemaal.

Ik eindig dit keer met een speciaal woord van dank aan de trouwe hulpouders die me nooit in de steek laten, en iedere keer opnieuw bereid zijn om te schrijven of te klokken. En aan mijn judomaatje Sempai Martin voor zijn assistentie deze middag, hij heeft beloofd me met deze Hajimé toernooitjes te gaan helpen. En daar ben ik ontzettend blij mee.