9 Nintai judoka’s strijden voor hun volgende Vaan

Zaterdag 23 april was het 7e Hajimé toernooi van dit judoseizoen bij Budovereniging Asahi te Waalwijk.
Deze keer waren er 11 Nintai Judoka’s die zich voor dit toernooi hadden ingeschreven. En uiteindelijk gingen er negen judoka’s de strijd aan op de tatami. Tigo was niet aanwezig en Wendy had deze keer gezien de lengte van deze jongdame geen tegenstanders. Jammer voor haar, maar toch waren we blij met haar aanwezigheid en kon ze mee schrijven en klokken gedurende de wedstrijdjes van haar Nintai judomaatjes. Vanaf twee uur waren vier Nintai judoka’s aanwezig tijdens de eerste ronde. Voor Thieme Vermeulen en Duke Vermeij was het de allereerste keer dat ze aan een Hajimé deelname, en gesteund door elkaar lieten ze gedurende de wedstrijdjes zien dat ze tijdens de Onderlinge wedstrijdjes van Nintai al veel geleerd hadden. Ze hebben allebei prima gejudood, en de begeleiders Sensei Lotte en Sempai Wil waren super trots op jullie ga zo door en je weet de volgende keer hebben jullie allebei je, en de eerste gele Vaan verdiend. Lars van Dun en Maaike Ligtvoet hebben tijdens deze eerste ronde geweldig staan judoën. Mooie worpen, stevige houdgrepen en allebei een mooi aantal punten bij verdiend, ook deze twee zijn hard op weg naar hun volgende vaan.

De tweede ronde vanaf 16.00 uur betraden de al meer ervaren Hajimé strijders de tatami. Michelle Wong, die naar ontzettend goed gejudood te hebben de welverdiende bruine vaan mee naar huis kon nemen. Owen van Dongen die ons iedere keer weer versteld doet staan hoeveel perfect uitgevoerde worpen en technieken hij tijdens een toernooi laat zien. Toppie Owen ook voor jou de dik verdiende blauwe vaan. Sven Teurlings, Wat ga jij als een speer vooruit Sven, complimenten van Lotte en mij. Daan Cheizoo, deze kanjer werd door sensei Lotte een beetje verder en zwaarder ingedeeld aan het begin van de wedstrijdjes. Dat was even slikken, hé Daan, maar je hebt bewezen dat je het aankon. Petje af! En als laatste Thijs Branderhorst, ik ben er stil van en ga zeker met jou de strijd niet aan op de tatami! Ook voor Thijs een welverdiende bruine vaan deze middag. Het volgende Hajimé is in onze eigen vertrouwde dojo te Raamsdonk op 28 mei!

Denkt u nu judo dat is een leuke sport voor mijn zoon of dochter! Meer informatie over de judolessen en de foto’s kunt u vinden op onze website. www.judoverenigingnintai.nl.