Ontwikkelingen rondom de Dojo in het Leo gebouw in Raamsdonk

Sinds een aantal jaren is de Gemeente Geertruidenberg bezig met een lokaal accommodatie beleid. Dit heeft geleid tot een notitie met daarin opgenomen de visie en ambitie over de verschillenden gebouwen en sportaccommodaties in de Gemeente Geertruidenberg.

Het resultaat van deze notitie is dat de Gemeente het Leo gebouw waarin wij zo’n 25 uur per week onze sport bedrijven gaat afstoten en dat woningontwikkeling voor de kern van Raamsdonk hier gaat plaats vinden.

Het resultaat van deze ontwikkeling is dat wij als Judo vereniging samen met de Gemeente Geertruidenberg op zoek moeten naar een andere geschikte locatie, waarin wij Judo-, Kempo en fit dans als sport kunnen uitvoeren.

In het beleidsplan van Judo vereniging Nintai dat in de ledenvergadering 24 februari door de leden is aangenomen, hebben we een hoofdstuk opgenomen over het Nintai accommodatie beleid (het beleidsplan is terug te vinden op de Nintai website).

De wens van Judo vereniging Nintai is één centrale Dojo in de kern van Raamsdonksveer. De bedoeling is dat zodra we een Nieuwe Dojo hebben de gymzaal in de Hooipolder Raamsdonksveer evenals de Elisabeth straat Geertruidenberg opgeven worden. Het voordeel is dat we dan één centrale Dojo hebben waar alle sporters en ouders/voogden elkaar tegenkomen. Waar je een actief sponsorbeleid kan uitvoeren en waar wij hopen en verwachten dat groei voor de vereniging mogelijk is. Het nadeel is dat kinderen vanuit Raamsdonk en Geertruidenberg wat langer onderweg zijn om bij de Dojo te komen.

J.V. Nintai heeft ca. 225 leden, met deze leden samen is het heel moeilijk om de kosten voor de Dojo in Raamsdonk en de huur van de gymzalen te dragen. Dit samen met de slechte staat waarin de Dojo in Raamsdonk verkeert zijn we wel genoodzaakt om actie te ondernemen.
Het zal nog wel een tijdje duren voor het zover is dat we een andere locatie hebben gevonden, maar we houden u op de hoogte en natuurlijk goede tips voor een nieuwe locatie zijn altijd welkom.

Het bestuur.