Luchtwegirritatie in de Dojo Raamsdonk

Op 14 januari 2016 heeft Judo vereniging Nintai in samenspraak met de afdeling welzijn van de gemeente Geertruidenberg Team Gezondheid, Milieu & Veiligheid van GGD’en Brabant (kortweg GMV) benaderd met de vraag of de gezondheidsklachten die ouders, kinderen en trainers aangeven tijdens de judolessen, veroorzaakt kunnen worden door het gebouw waarin deze lessen gevolgd worden. De gezondheidsklachten bestaan uit ge├»rriteerde, brandende en prikkelende ogen en men klaagt over kuchen wanneer men in de ruimte is. Dit geldt zowel voor verblijf in de grote dojo als voor de kantine.
Aangegeven is dat de klachten verdwijnen zodra men het gebouw enige tijd heeft verlaten.
De judoclub telt ongeveer ca. 220 leden. Er zijn een 10-tal mensen geweest die gezondheidsklachten
hebben geuit. Voor zover bekend is in 1 geval de huisarts bezocht.

Er heeft een inspectie heeft plaats gevonden, zie hiervoor de Adviesbrief naar aanleiding van locatiebezoek St. Leo-gebouw te Raamsdonk van 29 februari 2016 Hier op de website geplaatst.
De adviezen vanuit bovengenoemd rapport zijn overgenomen en uitgevoerd, voor wat betreft het vervangen van het plafond zijn we in het offerte stadium en hopen we samen de Gemeente Geertruidenberg, het plafond geheel of gedeeltelijk te kunnen vervangen.

Het bestuur

Download bestand