Meetpunt judovereniging NINTAI in Beuningen

Zondag 20 maart 2016 ging judovereniging NINTAI in alle vroegte met 11 judoka`s naar Beuningen.

Uiterlijk 6.45 uur in de auto om zo, om 7.45 op de weegschaal te kunnen staan. Dit was de taak van onze meiden van judovereniging NINTAI. De volgende judoka`s moesten als eerste de tatami (judomat) betreden: Aimy de Beus, Danique de Beus, Suraya v/d Heuvel, Michelle Wong, Wendy van Doesburg, Chloë Deckers en Quinte Deckers. Nog half slapend stonden deze meiden te wegen. Rond de klok van 9.00 uur begonnen ze met de wedstrijden. Beuningen is een pittig toernooi en daar zijn onze judoka’s deze dag wel achter gekomen. Voor Aimy en Danique was het hun eerste JBN toernooi. De spanning gierde door hun lijf maar ze lieten zich niet kennen op de tatami. Voor de andere meiden was het niet de eerste keer, maar ook bij deze judoka`s waren de zenuwen goed te zien. Met af en toe een winnende partij hebben deze judoka`s gevochten voor wat ze waard waren.

Om 11.30 uur waren Stan Verduijn en Daan Cheizoo aan de beurt om hun kunsten te laten zien. Ook bij Daan waren de zenuwen duidelijk aanwezig. Daan heeft heel goed staan judoën. De tweede partij wist hij zelfs te winnen. Stan Verduijn heeft het deze dag erg druk gehad samen met coach Lotte om hand kussen naar zijn moeder te sturen, maar toen hij op de judomat stond wist hij zich goed te verdedigen. Hij heeft heel netjes staan judoën en was er zelf ook tevreden over.

Om 13:15 moesten onze laatste jongens judoën. In deze groep zaten Thijs Branderhorst en Wesley de Man. Beide mannen zaten in een zeer zware poule. Thijs won zijn tweede partij schitterend. Niet alleen Thijs had een brede glimlach, ook de moeder van Thijs straalde van geluk om haar zoon zo bezig te zien. Wesley heeft super zijn best gedaan. Soms is het best lastig om niet te boos te zijn als je verliest. In Beuningen heeft Wesley echt judo karakter laten zien. Geen enkele traan of boze reactie gaf hij tijdens het toernooi. Ook dit hoort bij judo!

Coach Lotte de Heijde en Coach Klaas Bakker zijn trots op al deze judoka`s. Ze hebben allemaal super hun best gedaan. Aan het teamverband lag het zeker niet. Terwijl Stan en Daan aan het judoën waren bleven de zussen Aimy en Danique hun Nintai maatjes nog even aanmoedigen. Ook de andere judoka`s van judovereniging NINTAI waren er om elkaar aan te moedigen en te steunen. Geweldig een compliment voor jullie allemaal!

Wij zijn te volgen op www.judoverenigingnintai.nl en facebook pagina NINTAI. En natuurlijk worden alle foto`s geplaatst op de site en op facebook.