17 Judoka’s bij Hajime in Raamsdonk

Zaterdag 19 maart waren de maandelijkse hajime wedstrijden in Raamsdonk.

In de eerste groep namen Stan Verduijn, Maaike Ligtvoet, Nola Lior, Floris Klep en Lars van Dun deel. Stan Verduijn zat samen met Nola Lior in een poule. Tussen de wedstrijden door keken ze met de hele poule youtube filmpjes en waren ze judovrienden, maar op de mat waren het tijgertjes. Zowel Stan als Nola hebben hard gewerkt en weer een aantal punten erbij gescoord. Stan had bij het vorige hajime een beetje pech. Toen hij thuis kwam was hij zijn verdiende vaantje verloren (groot paniek). Vandaag wist hij het met 10x opdrukken voor de hoofd organisator van het hajime het goed te maken met een nieuw oranje vaan. Maaike en Lars zaten ook bij elkaar in een poule. Ook deze judoka’s hebben weer alles gegeven. Maaike probeerde allerlei worpen in te zetten met af en toe als resultaat een mooi punt. Lars deed voor de tweede keer mee aan het hajime. Hij zat in een sterke poule maar hij liet zichzelf niet kennen. Hij heeft hard gewerkt voor zijn verdiende gele vaan. Floris had het zwaar vandaag. Ondanks dat hij voor de tweede keer meedeed knokte hij voor wat hij waard was. Hij wist een aantal keer een mooi punt te scoren. Bij de laatste wedstrijd zat hij wat strak in de houdgreep waardoor hij zijn nek zeer deed. Toch heeft hij tot de laatste seconden hard gewerkt en een beker ranja na de wedstrijd deed veel goed. Ook voor Floris een mooie gele vaan.

Met duidelijk meer ervaring kwamen de 9 plussers op de mat. In deze groep namen Wendy van Doesburg, Teun van Huffelen, Michelle Wong, Owen van Dongen, Daan Cheizoo, Tigo Zijlmans, Wesley de Man, Anne Barnhoorn, Kyran Lior, Danique de Beus en Aimy de Beus deel. In deze groep was er een NINTAI poule. Sensei Klaas heeft hen toegesproken dat het iets feller mocht. Op de mat strijd je tegen elkaar en ben je even geen clubmaatjes. Michelle, Anne en Daan zaten met nog een andere judoka bij elkaar in de poule. Deze judoka’s hebben weer spetterend judo laten zien. Ook Wesley, Tigo en Wendy zaten met nog een andere judoka bij elkaar in een poule. In deze poule is weer veel geleerd dat meegenomen kan worden naar volgende toernooien. Thijs zat in een zware poule waar hij weer heeft moeten vechten voor zijn punten. Dat deert hem echter niet, de ene worp was nog mooier dan de andere.

De volgende judoka’s namen een prijs mee naar huis: Thijs (blauwe vaan), Wendy (bruine vaan), Teun (zwarte vaan) en voor Daan was zelfs een bronzen medaille. Deze verdiende hij met 356 punten in het totaal. Op naar de zilveren plak.

Wilt u deze judoka’s in levende lijve in actie zien, dan bent u van harte welkom op 23 april bij het hajime Waalwijk.