Wat een strijd op de laatste van de drie onderlinge wedstrijdjes bij Judovereniging Nintai

Afgelopen zaterdag 12 maart 2016 waren alweer de derde onderlinge wedstrijdjes. En tevens voor dit seizoen de laatste O.W. bij judovereniging Nintai in onze vertrouwde dojo aan het kerkplein in Raamsdonk

Vanaf 13.00 uur werd de eerste groep van 19 judoka’s op de tatami verwacht voor de eerste ronde! De 4, 5, 6 en 7 jarige. Na welkom geheten door de judoleraren en scheidsrechters van Nintai. Werd er na het groeten, eerst een korte warming up gedaan dit zodat de spieren al lekker warm waren voor de wedstrijdjes. Ook lieten deze jonge judoka’s aan hun ouders zien hoe goed ze de judo rol voor- en achterwaarts al beheersen. Wat soms ook wel vertederend was om aan te zien zoals de allerkleinste super hun best deden om een mooie buiteling te maken, en het uiteindelijk ook lukte. Daarna de indeling van de judoka’s in groepjes, die ook deze keer de namen kregen als de pittige panda’s, de stoere tijgers, de dansende draken. Konden de wedstrijdjes van start gaan. En dat was weer mooi om te zien! Echt genieten! De meeste judoka’s hadden al eens eerder meegedaan aan onderlinge wedstrijdjes. En dat ze daarvan leren was dan ook duidelijke te zien, en te horen wat sommige van deze praatjesmakers wisten tegen de scheidsrechters te vertellen dat ze echt al wel een mooie houdgreep of beenworp konden maken. Wat hebben jullie weer je best gedaan. Super een compliment voor jullie allemaal.. Rond de klok van drie uur was de tweede groep judoka’s vanaf 8 jaar aan de beurt. Deze ronde waren er 25 judoka’s die de strijd tegen een Nintai judomaatje aandurfde op de tatami. Maar er waren deze middag ook veel kinderen die te ziek waren om mee te doen aan deze 3e O.W. in totaal 8 afmeldingen, erg jammer en bij dezen van harte beterschap! Een warming up had deze groep niet nodig want bij het betreden van de tatami waren ze zelf al begonnen met wat stoei -en tikspelletjes dus de warme spieren en de verhitte koppies waren al aanwezig. Ook bij deze groep waren de trainers aan het genieten van de vooruitgang van de judoka’s. Wat hebben jullie ook deze keer weer mooie wedstrijdjes laten zien. Wederom ging iedereen weer met een mooie oorkonde en dik tevreden huiswaarts. Voor sempai Wil (mij dus) nu de taak om uit te puzzelen wie de bronzen, zilveren of gouden medaille aan het eind van het seizoen tijdens de clubkampioenschappen in ontvangst mag nemen.

Tot slot nog een woord van dank aan iedereen die me deze onderlinge wedstrijdjes geholpen heeft, zonder jullie hulp had ik deze middag niet kunnen organiseren DANKJEWEL!

En zet deze datum alvast in je agenda zondag 26 juni zijn de clubkampioenschappen bij Judovereniging Nintai.

Denkt u nu judo dat is een leuke sport voor mijn zoon of dochter! Meer informatie over de judolessen en de foto’s kunt u vinden op onze website. www.judoverenigingnintai.nl.