100% podiumresultaat voor judovereniging NINTAI

Op zondag 31 januari waren 5 kleuters van JV NINTAI al vroeg uit de veren om te gaan strijden in Kaatsheuvel. Hier vond voor de 24ste keer het LTK toernooi plaats. Een toernooi voor aanstormend talent. Zonder ochtend humeur stonden Jill Boogers, Amy Buswijller, Vayenne van Dortmont, Rowan Lior en Thijmen v/d Pluijm te samen met Sempei Wil om 09.30 uur op de tatami. Even de spieren wat opwarmen met een spelletje en toen….. aan de slag. Wat hebben deze mini’s een geweldige inzet getoond. Er werden zelfs meerdere wedstrijdjes gewonnen. Omdat bij deze kinderen meedoen belangrijker is dan winnen werden ze alle verwend met oorkonde en medaille. Ik zit nog te bedenken wie er harder glom, Sempei Wil of de medailles. Al deze mini’s gingen moe maar voldaan huiswaarts.

Ook werd er die dag gestreden voor het heuse ere metaal. Voor deze strijd kwamen in aanmerking: Sven Teurlings, Anne Barnhoorn, Raïssa van Bragt, Quinte Deckers, Chloë Deckers, Wendy van Doesburg, Suraya v/d Heuvel, Nola Lior, Michelle Wong, Thijs Branderhorst, Kyran Lior, Stan Verduijn, Tigo Zijlmans, Daan Cheizoo, Owen van Dongen en Teun van Huffelen.

Als eerste een heel groot compliment voor Sven Teurlings. Sven werd wat zenuwachtig van het formaat van de tegenstanders. Hij had bijna zonder vingers moeten judoën omdat deze opgegeten waren voordat de wedstrijden begonnen. Gelukkig kreeg hij na enkele seconden op de mat al in de gaten dat hij meer bereikte met doorzetten. Daar heeft het zeker niet aan ontbroken. Hij heeft uit zijn wedstrijden de volle scoren kunnen halen. Een welverdiende eerste plaats.

Na Sven mochten alle meiden en jonge dametjes de tatami betreden. Anne Barnhoorn en Suraya vd Heuvel zaten in één poule. Beide hebben een mooi potje judo laten zien. Met voor Suraya een derde plaats op het podium en Anne een welverdiende vierde plaats.
Ook Raïssa van Bragt, Nola Lior en Quinte Deckers zaten in één poule. Alle drie hebben zij meer dan hun best gedaan. Ze hadden helaas de pech dat in deze poule 2 andere judoka’s met veel meer wedstrijdervaring zaten. Toch een mooi derde plaats voor Raïssa en een gedeelde vierde plaats voor Nola en Quinte.
Chloë Deckers heeft haar wedstrijden zonder teamgenootjes op de mat moeten strijden, even als Wendy van Doesburg en Michelle Wong. Alleen op een mat zitten lijkt minder gezellig maar je volgt de wedstrijden van je tegenstanders natuurlijk des te beter. Wendy wist haar eerste partij te winnen. In haar tweede partij kwam ze net iets te kort en verloor deze. Toch een tweede plaats voor haar.
Michelle heeft top staan judoën. Ze zit altijd bij zeer sterk judoënde tegenstanders, maar weet zich goed staande te houden. Er was zowel winst als verlies wat resulteerde in een derde plaats.
Chloë deed goed haar best. Er blijft progressie in haar judo zitten. Ook voor haar een derde prijs.

Na de meiden was het weer tijd voor de jongens. Thijs Branderhorst, Kyran Lior, Stan Verduijn en Tigo Zijlmans mochten de tatami betreden. Thijs zat in een hele zware poule en heeft flink moeten werken voor zijn behaalde vierde prijs. Kyran moest lang wachten voordat hij zijn eerste partij moest gaan doen. Enigszins afgekoeld had hij het zwaar. Dit toernooi was zijn niet beste. Toch een derde plek voor Kyran. Tigo heeft ons doen verrassen. Zijn eerste partij kwam hij nog erg onzeker over. Doordat hij goed heeft geluisterd naar een tip van de coach, en deze ook direct opvolgde wist hij vriend en vijand te verbazen. Een welverdiende tweede plek voor hem.
Onze jongste telg Stan zijn grootste gevecht is soms met zichzelf. Dat dit deze keer anders was werd al snel duidelijk. Stan heeft keurig netjes zitten wachten en zelfs tijdens de wedstrijden is er geen woord gevallen. Hij heeft keurig staan judoën en laten zien dat hij niet alleen groeit in judo maar ook in karakter. Voor hem een schitterende derde plaats.

Hekkensluiters deze dag waren Daan Cheizoo, Teun van Huffelen en Owen van Dongen. Teun en Owen zaten bij elkaar in de poule. De eerste wedstrijd was meteen tussen de clubgenootjes. Dit geeft altijd een extra spanning, maar het ging prima. Een tweede plaats voor Teun en een derde plaats voor Owen.
Laatste judoka Daan begon sterk met winst. Zijn tweede partij werd zijn voorhoofd ontveld. Stoer als hij is maakte hij toch zijn partij af. Licht gehavend wist hij toch het podium te beklimmen op plaats 3.

Grootste winst deze dag waren de vele leermomenten die onze judoka’s hebben meegekregen. Wil je onze judoka’s in levende lijven zien, dan nodigen wij u uit op het hajime toernooi op 20 februari te Waalwijk. Voor alle foto’s of meer informatie over de vereniging kunt u terecht op www.judoverenigingnintai.nl of op onze NINTAI facebook.