38 Nintai judoka’s strijden tegen elkaar tijdens de tweede onderlinge wedstrijdjes

Afgelopen zaterdag 23 januari 2016 waren de tweede onderlinge wedstrijdjes bij judovereniging Nintai in onze dojo aan het kerkplein in Raamsdonk.

Vanaf 13.00 uur werd de eerste groep judoka’s op de tatami verwacht voor de eerste ronde! De 4, 5, 6 en 7 jarige. Na welkom geheten door de judoleraren van Nintai, en een korte uitleg naar de ouders van de hoofd trainer sensei Klaas Bakker. Werd er na het groeten, eerst een korte warming up gedaan dit zodat de spieren al lekker warm waren voor de wedstrijdjes.. Daarna de indeling van de judoka’s in groepjes, die de namen kregen als de pittige panda’s, de stoere tijgers, de dansende draken. Konden de wedstrijdjes van start gaan. En dat was weer mooi om te zien! Echt genieten! De meeste judoka’s hadden al eens eerder meegedaan aan onderlinge wedstrijdjes. En dat ze daarvan leren was dan ook duidelijke te zien. Wat een strijd en wat een mooie ingezette worpen.. Super een compliment voor jullie allemaal.. Rond de klok van drie uur was de tweede groep judoka’s vanaf 8 jaar aan de beurt. Ook deze ronde waren er 19 judoka’s die de strijd tegen een Nintai judomaatje aandurfde op de tatami. En zonder iemand tekort te willen doen want jullie hebben allemaal je uiterste best gedaan. Tyro wat een prachtige ippon-seoi-nage hebben we je zien maken, Geweldig! En dat er dan tussendoor ook dingen gebeuren die niets met judo te maken hebben zoals de losse wisseltand bij Philip, waar moeders korte metten mee maakte. Of Ihsan die bij het tafelvoetbalspel een balletje dat achterin was blijven hangen wou pakken en zelf bekneld kwam te zitten met zijn armpje. Gelukkig was er meneer Martin en Sensei Klaas die hem geruststelden, en uit deze benarde positie bevrijden. Door deze tafel uit elkaar te schroeven waar nodig.. Onze kleine praatjesmaker wist ondertussen te vertellen dat het met wat boter ook wel zou lukken! Rond 16.30 sloten we de middag af. Alle judoka’s kregen een mooie oorkonde mee naar huis, als bewijs van deelname. Op het eind van het seizoen als de laatste van de drie onderlinge wedstrijdjes gestreden zijn zal er voor alle deelnemertjes een medaille zijn. Tot slot nog een woord van dank aan iedereen die me deze onderlinge wedstrijdjes geholpen heeft, zonder jullie hulp had ik deze middag niet kunnen organiseren DANKJEWEL!

Denkt u nu judo dat is een leuke sport voor mijn zoon of dochter! Meer informatie over de judolessen en de foto’s kunt u vinden op onze website. www.judoverenigingnintai.nl.