Nintai judoka’s in de meerderheid op 4e Hajimé toernooi!

Zaterdag 9 januari 2016 streden 22 Nintai judoka’s op het 4e Hajimé toernooi van dit seizoen, in hun eigen Nintai dojo te Raamsdonk.

Om 14.00 uur begon zoals gewoonlijk de eerste groep judoka’s tot en met 8 jaar het Hajimé toernooi met in totaal 14 judoka’s van verschillende judoverenigingen Nintai, Asahi eerste judoclub Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en judoclub Drunen. Waarvan de helft, 7 judoka’s van Nintai. Een klein clubje deze keer en dat had veel te maken met verschillende Nieuwjaarsactiviteiten bij de andere verenigingen. Maar daar waren de wedstrijdjes niet minder om, en voor Cas van Elzelingen en Floris Klep die beide voor de eerste keer aan het Hajimé deelname een mooie gelegenheid om op een rustige manier kennis te maken met dit toernooi. En hun eerste welverdiende punten binnen te halen. Ook Nola Lior, Stan Verduijn, Raïssa van Bragt zagen hun puntenaantal groeien. Quinte Deckers en Maaike Ligtvoet kregen na afloop de oranje vaan uitgereikt, wat betekent dat ze al meer dan 80 punten verdiend hebben tijdens de Hajimé toernooien.

In de tweede groep streden 29 judoka’s tegen elkaar waarvan 15 Nintai judoka’s. Er was zelfs een Nintai groepje, allemaal jongens die tegen elkaar moesten strijden. Die vier wisten dus elkaars zwakke en sterke kanten, en lieten ons dan ook prachtige wedstrijdjes zien. Maar ook alle andere judoka’s zowel in de eerste als de tweede groep lieten ons genieten van mooie wedstrijdjes. Verschillende prachtig in gezette worpen, vervolgd door verschillende grondtechnieken, iedere keer als ik jullie in actie zie, zie ik vooruitgang. Bij dezen een compliment voor sensei Lotte. Michelle Wong, Chloë Deckers, Suraya van den Heuvel, Owen van Dongen, Sven Teurlings, Tigo Zijlmans, Teun van Huffelen, Quinten Vrieze, Anne Barnhoorn (deze dame streed voor de eerste keer mee op een Hajimé toernooi), Wesley de man, en Danique de Beus kregen allemaal een mooi aantal punten bijgeschreven. En de volgende judoka’s hadden hun vaan dik verdiend. De oranje vaan voor Kyran Lior, groene vaan voor Thijs Branderhorst en Aimy de Beus en de blauwe vaan voor Wendy van Doesburg. Gefeliciteerd voor jullie allemaal!

Het volgende Hajimé toernooi is op zaterdag 20 februari bij Asahi in Waalwijk.
Natuurlijk sluit ik af met een woord van dank, aan iedereen die me deze keer tijdens dit toernooi weer fantastisch geholpen heeft. Scheidsrechter, schrijven, klokken of welke werkzaamheden dan ook. Zonder jullie lukt het me echt niet! Dank jullie wel.

Denkt u nu judo dat is een leuke sport voor mijn zoon of dochter! Meer informatie over de judolessen en de foto’s kunt u vinden op onze website. www.judoverenigingnintai.nl.

Download bestand