Genieten tijdens het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten bij JV Nintai

Ruim 60 judoka’s tot en met acht jaar waren afgelopen zondag aanwezig, in de dojo van judovereniging Nintai te Raamsdonk om Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen.

De dojo werd leeg geruimd zodat de pieten dit jaar naar hartenlust konden strooien. Ook de stoel voor de Sint versierd, want vorig jaar had de Sint geen versierde stoel. En hij had duidelijk gezegd dat als hij dit jaar terug zou komen wel een versierde stoel verwachtte! Alle judoka’s zaten na het openingsspel rond de tijd dat de Sint had beloofd te komen, vol verwachting luidkeels te zingen vanaf de tribunes. En dat judoka’s opgevoed zijn bleek wel toen de pieten onverwacht handenvol pepernoten naar binnen strooide!

Niemand ging van zijn of haar plek om het gestrooide snoep op te rapen! Maar dat hij iets later kwam dan afgesproken, kreeg de Sint dan ook bij binnenkomst gelijk te horen wel 8 minuten te laat. Gelukkig gaf een piet uitleg aan de judoka’s, dat de Sint ook in de kerk was geweest en dat deze een klein
beetje langer duurde dan gepland. Maar beloofde dat het feestje nu van start zou gaan. Na het wegzetten van de staf van Sinterklaas ging deze op zijn versierde stoel zitten en mocht Manouk een liedje in zetten en alle judoka’s uit volle borst mee zingen.

Daarna hielden de pieten de judoka’s maar liefst ruim een uur bezig met een heuse pieten show zingen en springen, hard, zacht, snel en in slow motion. Gezamenlijk op de fiets en op het paard. Het pietencircus werd opgebouwd, messenwerpers, acrobaten, de dj, en het gewichtheffen de kinderen zaten vol spanning en helemaal in het verhaal mee te doen super!
We hebben ze zien genieten en ook alle sensei, sempai en contactpersonen hebben ervan mee genoten. Het was geweldig! Na de afsluitende polonaise kregen alle kids nog wat lekkers en een cadeautje. Hierna hebben we de Sint en zijn pieten uitgezwaaid we hopen dat hij volgend jaar weer op bezoek wil
komen bij de judovereniging Nintai. Want we hebben genoten. Dankjewel deze keer aan de Sint en zijn pieten.

Download bestand